AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

6 Adımda Nasıl Sağlıklı Zayıflarsınız ?

SoruCevap

Yeni Üye
Havalar iyice ısınıyor. Çoğumuzu tatlı bir telaş alıyor, tatil programları yapılıyor, mekanlar seçiliyor. Kıyafetler gözden geçiriliyor. Neler hazırlanacak tek tek ayarlanıyor.

Tabii ki sıra bikini ve mayolara geliyor…Hadi hatırlayın geçen yıldan bu zamana kadar "Kilonuz artmış mı?" Daha geçen yıl aldığınız deniz şortunuz, bikini ve mayonuz daralmış mı yoksa siz mi genişlediniz?

Şimdi bu yazıyı okuyacaklarınızdan bazılarınız .."Ayyy tam da benden bahsediliyor" diyecek, bazılarınız da "Yok canım ben her mevsim beden ağırlığıma, yediklerime, içtiklerime dikkat ediyorum." diyeceklerdir.

Benim için “ tatil mevsimine zayıflayarak girin” cümlesi fazla bir şey ifade etmiyor ki “ben her zaman ve her mevsim kiloma, yediklerime, içtiklerime, miktar kontrolüne dikkat ediyorum" diyeceksiniz..

İşte tam da biz beslenme uzmanları bu ikinci kitlenin sayısının artmasını istiyoruz. Yani sadece yaz mevsiminde fazla kilolarımız aklımıza gelmemeli. Eğer her mevsim bu konuda duyarlı olursak metabolik hızımız düşmez, iç organlarımız yağlanmaz. Bağışıklık sistemimiz güçlenir. Sık sık kilo alıp vermediğimiz için kas elastikiyetimiz bozulmaz.. Yani cilt ve deri sarkmaları yaşanmaz.. Kısa aralıklarla geçici kilo kaybının ( bir de sağlıksız, dengesiz diyetler yapıyorsanız eyvah) kısa bir süre sonra fazlasıyla geri döneceğini bilmenizi isteriz. Bunun içindir ki sizlere verdiğimiz mesajlar da hep şunun altını çizeriz;

Kısa sürelerde “bilinçsiz yapılan diyetler hem metabolik dengenizi hem de moral motivasyonunuzu bozar"

Her seferinde başa dönersiniz. Tekrar aynı yöntemlere başvurursanız bedeniniz inatlaşır. Her seferinde daha fazla kilo alırsınız. Bunları bir kez daha yaşamamak için; fazla kilolarınızdan kurtulmaya cidden karar verin;
Vazgeçmeyin
Ertelemeyin
Eyleme geçin

İlk yapacağınız iş; bulunduğunuz çevrede iyice araştırarak “deneyimli bir beslenme uzmanı ile bir yol haritası çizin. Gittiğiniz beslenme uzmanınızla yaşam ve beslenme gerçeğinizi “sansürsüzce” paylaşın…

Bu paylaşımlarınızla beraber beslenme alışkanlığınızı ve yaşam şeklinizi değiştirmeye “bir yerden başlayın” ve devam edin.

Aşağıda “6 adımda nasıl sağlıklı zayıflarım ?” adlı sizler için hazırladığımız yazıyı okuyarak, yazılanları uygulayarak, eğer varsa bir şişmanlık sorununuz bunun da kaderiniz olmadığını bilmelisiniz.

6 Adımda Nasıl Sağlıklı Zayıflarsınız?

1-
Her gün düzenli kahvaltı yapmayı alışkanlık haline getirin. Kahvaltınızda kaliteli protein kaynağı yumurta, peynir, mevsim sebzeleri, “ölçülü” tam tahıl ekmeği olmalı. Bazen değişiklik yaparak bir kase yoğurt, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, bir elma rendesi, 1tatlı kaşığı tarçın ilavesi ile kahvaltınızı çeşitlendirebilirsiniz.

2- Vücudunuzun gereksinimi olan suyu mutlaka gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Bir hesaplama yöntemi; kilonuzu 30 ile çarpın ve çıkan sonucu ml hesabı olarak düşünün. Örneğin kilonuz 78, bunu 30 ile çarpın çıkan sonuç 2340 ise ml cinsinden yuvarlarsak 2.3 ml çıkar yani günlük olarak hemen hemen iki buçuk litre su içmeniz gerekmektedir.

3-Ana öğünleri beklemeden ara öğün alışkanlığı kazanın. Böylece kan şekeriniz dengelenecek ve çok acıkmadığınız için beslenme programınızı bozmadan devam etmiş olacaksınız. Bu önemli bir nokta !

4- Vücudunuzun ödem yapmaması için tuzlu ve hazır gıdalar tüketmemelisiniz, ödem atıcı maydanozu limonlayarak bol bol tüketebilirsiniz, yeşil çayda hem ödem atıcı hem de yağ yakıcıdır unutmayın..

5-Her gün düzenli olarak spor yapın, özellikle de her sabah kahvaltıya başlamadan önce 45 dakika veya bir saat yürüyüş yapın. Egzersiz, güne daha enerjik başlamanızı ve psikolojik olarak daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

6- Yazımızın başında belirttiğimiz gibi kararlılığı elden bırakmayın tabii ki disiplinle uygulamanız ve sabırlı olmanız işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Kendinizi, bedeninizi, yaşamı daha çok seveceksiniz. Bu programla birlikte müthiş bir özgüven kazanacaksınız.

"Karar verdim, vazgeçmedim, disiplinle, sabırla uyguladım. Kazandım" diyeceksiniz. Yazında tadını doya doya çıkarın..

Geri