AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

6 16 yas hangi donem?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

6 16 yaş hangi dönem?​

Genel olarak doğumdan sonraki ilk 2 yıl bebeklik, 3-6 yaş ilk çocukluk (oyun), ilkokul yıllarını kapsayan 7-11 yaş ikinci çocukluk , 12-18 yaş ergenlik dönemi olarak kabul edilir.

2 yaşında kız çocuk kaç kilo?​

2 yaşındaki kız bebeklerin kilosu; en az 9.49 kg, ortalama 11.94 kg, en fazla 15.15 kg olabilir. 2 yaşındaki erkek bebek kilosu en az 10.12 kg, ortalama 12.66 kg, en fazla 16.05 kg olabilir.
Oyun dönemi (3-6 yaş)
2 yaşındaki çocuğun boyu ve kilosu kaç olmalı?
Her çocuğun fiziksel gelişimi birbirinden farklıdır fakat boy ve kilo olarak ortalama değerler verilebilir. 2 yaşındaki kız çocuklar ortalama 93.5 cm boyunda ve 15.15 kg ağırlığındayken erkek çocuklar yaklaşık 95.5 cm boyunda ve 16.05 kg ağırlığındadır.
Nesne korunumu hangi aylar?
Kuramcı Piaget’e göre bu durum bebeğin daha önce refleksif davranıştan bilinçli davranışa geçmesi anlamına gelir. Yaklaşık 8. ayda başlayan nesne devamlılığı yaklaşık 18. aya kadar devam eder. Bu dönemde (özellikle 0-1 yaş) çocuğun ihtiyaçlarının bekletilmeden yerine getirilmesi çok önemlidir.

Duyu motor oyunları nedir?​

Davranışlar keyif alındığı için tekrarlanmaya başlandığında yani bebek birincil döngüsel tepkilerden ikincil ve üçüncül döngüsel tepkilere geçerken, daha esnek ve çeşitlilik içeren davranışlar gözlenir. Bu oyunlar “Duyu-motor oyunları” diye adlandırılmaktadır (Nesneleri sallama, ağzına alma, birbirine vurma vb).

Dil gelişim kuramları nelerdir?​

Dil gelişimi kuramları, çocukların isteklerine yön veren seslenmeleri taklit etmelerini içeren davranışçı yaklaşım kuramı, yetişkinlerin model alındığı sosyal etkileşim kuramı ve Chomsky’nin temsilcisi olduğu psiko-linguistik yaklaşım kuramıdır. Chomsky’e göre çocuk doğuştan gelen bir yetenekle dili kullanmaktadır.
 
Geri
Üst