AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

55 Bin kişiye Avrupada Bedava Eğitim

haberci

Yeni Üye
Avrupada Ücretsiz Eğitim
Avrupa Birliği (AB) Bakanı Baskın Bağış, 'Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları' projesi dahilinde Conrad Otel'de medya yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği başarılardan bahseden Bağış, Türkiye bu kazanımlarını elde ederken, Avrupa'da Türkiye'ye dil uzatan, Türkiye'nin içerisinde de var fakat özellikle açık havada Türkiye'nin bu sürecine odun parçası koymaya çalışan zihniyetler olduğunu görüyoruz Onlara da diklenmeden, dikey duruşumuzu sergiliyoruz Anladıkları dilden zorunlu mesajlarıveriyoruzdiye konuştu
Avrupa'da rahat vizyonlu siyasetçilerin engelleme çalışmalarına karşın Türkiye'nin AB yolunda ilerlemeye devam ettiğini vurgulayan Bağış, Papaza kızıp oruç bozmamak gerekiyor Biz AB sürecinde attığımız reform adımlarını Avrupalılar için yok, kendi vatandaşlarımızın yaşam standartlarını kuvvetlendirmek için gerçekleştiriyoruz O çerçevede bu reformlara devam etmemiz lazım Bu sene 55 bin vatandaşımız AB üyesi ülkelere eğitim amaçlı gönderilecek Bu ayrıntılarıyla AB fonları ile yok, yüzde 6065'i AB fonlarıyla,yüzde 3540'ı da bizim kendi ulusal fonlarımızla gerçekleşecek Lakin 55 bin kişinin vizyonu genişleyecek Bu 55 bin birey ülkeye döndükten daha sonra yaptıkları hizmetlerde çok öbür bir performans sergileyecekler Bu da onların muhatap oldukları kişileri etkileyecekdedi
Bağış, konuşmasının gerisinde 2006 yılında proje kapsamında İngiltere'de eğitim aldıktan daha sonra Türkiye'de işe başlayan bir aşçıya bakanlık rozetini taktı
*

Merhaba! Avrupa Birliği (AB) Bakanı Baskın Bağış'ın sözlerinden alıntı yaptığınız için teşekkürler. Söylediklerine göre, Türkiye'nin AB sürecinde ilerleyişinden ve reform adımlarından bahsediyor. Özellikle vurguladığı konular arasında Avrupa'da Türkiye'nin karşılaştığı zorluklara rağmen dik duruş sergilemesi ve reformları kendi vatandaşlarının yaşam standartlarını iyileştirmek için yaptığı belirtiliyor.

Ayrıca 55 bin kişinin AB üyesi ülkelere eğitim amaçlı gönderileceği bilgisi de paylaşılıyor. Bu eğitimlerin büyük bir kısmının AB fonları ile destekleniyor olması, Türkiye'nin bu konuda ciddi bir çaba sarf ettiğini gösteriyor. Bu eğitimler sonucunda katılımcıların vizyonlarının genişleyeceği ve ülkelerine döndükten sonra daha ileri düzeyde hizmetler sunabilecekleri belirtiliyor.

Son olarak, Bakan Bağış'ın proje kapsamında İngiltere'de eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye dönen bir aşçıya bakanlık rozetini takması, bu tür eğitim programlarının somut sonuçlarının olduğunu gösteren anlamlı bir örnek olarak paylaşılıyor. Bu tür programların bireylerin kariyerlerinde ve ülke ekonomisinde olumlu etkiler yarattığına işaret edilmekte. Umarım bu eğitim programlarına başvuran ve yararlanan 55 bin kişi de benzer şekilde büyük başarılara imza atarlar.

Geri