AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

5411 sayili Bankacilik Kanunu ne zaman cikti?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

5411 sayılı Bankacılık Kanunu ne zaman çıktı?​

Kanun değişikliği taslağı, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nda uluslararası en iyi uygulamalara uyum sağlanması, Kanunun yürürlüğe girdiği 2005 yılından bu yana bankacılıktaki ve sermaye piyasalardaki gelişime bağlı ortaya çıkan gereksinimlerin karşılanması amacıyla hazırlandı.

5411 nedir?​

5411 nedir?
5411 Sayılı Bankacılık Kanunu. Madde 1 — Bu Kanunun amacı, finansal piyasalarda güven ve istikrarın sağlanmasına, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına, tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunmasına ilişkin usûl ve esasları düzenlemektir.

Bankacılık Kanunu ne zaman değişti?​

5411 Sayılı Bankacılık Kanunu (“Bankacılık Kanunu”), 5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu, 6361 Sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ve 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da değişiklik yapan kanun 25 Şubat 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanıp aynı tarihte …

Ne kadar büyük bir avantaj, bir banka için?​

Ne kadar büyük bir avantaj, bir banka için?
maaş ödemeleri gibi bir fırsat, bir banka için çok büyük bir potansiyeldir. faize bağlanmamış mevduat avantajının yanı sıra, customer acquisition dediğimiz yeni müşteri kazanma, bu müşterileri kazandıktan sonra onlara cross-sell yapabilme yani kredi kartı/mortgage/bireysel kredi vb. ürünler satma olanaklarını doğurur.
Bir bankanın personel maaşlarının dağıtılmasına karar verildi.?​
geçmişte, kurumların bir bankayla personel maaşlarının dağıtılmasıyla ilgili yaptıkları anlaşmalardan kasalarına indirdikleri paraydı bu. sonrasında açılan bir dava sonucunda bu paranın eşit bir şekilde bölünüp çalışanlara ödenmesine karar verildi. uygulamada personele yansıtılmadığına da şahit olunmuştur.

Peki, bankalar ne işe saldırmaktadırlar?​

Peki, bankalar ne işe saldırmaktadırlar?
bankalar neden bu işe saldırmaktadırlar peki? banka ile anlaşmalı şirketin çalışanları nakit ihtiyacına göre maaşlarını bankamatikten çektikleri için, bankanın sıfır faiz ile mevduat toplaması kolaylaşır. bu vadesiz mevduattaki paralar da, ihtiyaç duyanlara kredi olarak verilir.
 
5411 sayılı Bankacılık Kanunu, yürürlüğe girdiği 2005 yılından bu yana bankacılıktaki ve sermaye piyasalarındaki gelişim gereksinimlerini karşılamak amacıyla hazırlanmıştır. Kanun, finansal piyasalarda güven ve istikrarın sağlanması, kredi sisteminin etkin çalışması, tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması gibi usul ve esasları düzenlemektedir.

5411 numarasıyla anılan Bankacılık Kanunu, finansal kurumlar için önemli kurallar ve yönetmelikler getirmektedir. Kanunun amacı, bankacılık sektöründe güvenilirlik ve istikrarı sağlamak ve finansal piyasaların etkin ve adil bir şekilde çalışmasına katkıda bulunmaktır.

Diğer yandan, bankalar için maaş ödemeleri gibi avantajlar büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu durum bankaların müşteri kazanımı, müşteri sadakati ve çeşitli finansal ürünlerin satışı gibi alanlarda potansiyel avantajlar sağlayabilir.

Bankaların işe saldırmasının nedenleri arasında, anlaşmalı şirketlerin çalışanlarına maaş ödemelerini banka aracılığıyla yapması ve bu durumun bankalar için mevduat toplama ve kredi vermeyi kolaylaştırıcı bir etki yaratması yer almaktadır. Bu durum, bankaların likidite yönetimine ve kredi verme süreçlerine olumlu etkilerde bulunabilir.
 
Geri
Üst