AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

5326 S kabahatler Kanunu idari para cezasi neden verilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

5326 S kabahatler Kanunu idari para cezası neden verilir?​

5326 sayılı kanun kabahatler kanunlarından bir tanesidir. 5326 sayılı kanun mutlaka bilinmesi gereken bir kanundur. Devletin resmi internet sitelerinde de bu kanunun maddeleri yer almaktadır. 5326 sayılı kabahatler kanununun çiğnenmesinden sonucunda da bu kanunu ihlal eden kişilere idari para cezası verilir.

5326 sayılı kabahatler Kanunu’na göre verilen idari yaptırım kararına karşı ne kadar sürede nereye başvurulabilir?​

Madde 27- (1) İdarî para cezası ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin idarî yaptırım kararına karşı, kararın tebliği veya tefhimi tarihinden itibaren en geç onbeş gün içinde, sulh ceza mahkemesine başvurulabilir. Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması halinde idarî yaptırım kararı kesinleşir.
Emre aykırı davranış ne demek?
Kabahatler Kanunun 32. maddesine göre usulüne uygun olarak verilmiş kararlara aykırı davrananlar emre aykırı davranmış sayılacaklardır.
Trafik cezası idari işlem midir?
İdari para cezalarına örnek vermek gerekirse, trafik cezaları, SGK tarafından işverene kesilen cezalar, yoklama kaçağı veya bakaya kalma kabahatleri nedeniyle Askeri Ceza Kanunu gereği verilen cezalar, imar kirliliği nedeniyle belediye encümeni tarafından verilen cezalar sayılabilir.

5326 sayılı kabahatler Kanunu idari para cezası nedir?​

Kabahat, kanunun karşılığında idari para cezası veya idari tedbir, başka bir deyişle idari yaptırım öngördüğü haksızlık olarak ifade edilir. Kanunda açıkça gösterilen idari makam, kurul veya kamu görevlileri, görevli oldukları kamu kurumlarının görev alanına giren yerlerde idari para cezası vermeye yetkilidir.

Kabahatler Kanunu idari para cezası ödenmezse ne olur?​

İdari para cezaları vatandaşın kabahat niteliğindeki fiillerine karşı verilir. Bu nedenle idari para cezası ödenmezse hapis cezasına çevrilemez. İdari para cezası ödenmezse, cezanın tahsili amacıyla borçlu kişi hakkında yalnızca icra işlemleri yapılabilir.
5326 S kabahatler Kanunu idari para cezası ödenmezse ne olur?
5326 sayılı Kanun uyarınca mahkemeler tarafından verilen IPC nedir?
5326 sayılı Kabahatler Kanununun 2 nci maddesi ile Kabahat; kanunun, karşılığında idari yaptırım uygulanmasını öngördüğü haksızlık olarak tanımlanmış, 16 ncı maddesi ile de kabahatler karşılığında uygulanacak idari yaptırımlar; idari para cezası ve idari tedbirler olarak tasnif edilmiştir.
Kabahatler Kanunu’nun ilgili düzenlemeleri gereği itiraz mercii Sulh Ceza Mahkemeleridir. İdari para cezasının yanı sıra yaptırım da söz konusu ise ilgili merci İdare Mahkemesi’dir. Özel hükmün bulunması halinde, itirazlar kanunda belirtilen şekle uygun olarak yapılacaktır.
Toplumda görüş ve yaşayış biçimiyle uçlarda bulunan (kimse), marjinal.
 
Geri
Üst