AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

5237 sayili Kanun 59 maddesi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.699
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

5237 sayılı Kanun 59 maddesi nedir?​

Madde 59. — (1) İşlediği suç nedeniyle hapis cezasına mahkûm edilen yabancı, koşullu salıverilmeden yararlandıktan ve her halde cezasının infazı tamamlandıktan sonra, durumu, sınır dışı işlemleriyle ilgili olarak değerlendirilmek üzere derhal İçişleri Bakanlığına bildirilir.

Trafik cezası hangi kanuna göre kesilir?​

Trafik cezası hangi kanuna göre kesilir?
Bu yasal düzenlemeye göre, bir trafik cezasının, takvim yılı sonuna kadar tebliğ edilmesi halinde ödenmesi gerekmektedir. Nitekim Kara yolları Trafik yönetmeliğinde açıkça “2918 sayılı Kanunda yer alan idarî yaptırımlara yapılan itirazlarda, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri uygulanır” denilmiştir.

Karayolları trafik Kanunu hangi bakanlıklar sorumludur?​

Karayolları trafik Kanunu hangi bakanlıklar sorumludur?
Ulaştırma Bakanlığının Görev ve Yetkileri d) Karayolları Trafik Kanunu ve diğer mevzuatla verilen hizmetleri yapmak, ile görevlidir.

TCK 59 2 maddesi nedir?​

(2) Ceza Kanununun uygulamasında kişiler arasında ırk, dil, din, mezhep, milliyet, renk, cinsiyet, siyasal veya diğer fikir yahut düşünceleri, felsefi inanç, milli veya sosyal köken, doğum, ekonomik ve diğer toplumsal konumları yönünden ayrım yapılamaz ve hiçbir kimseye ayrıcalık tanınamaz.

TCK 59 8 maddesi nedir?​

TCK 59 8 maddesi nedir?
(1) İşlediği suç nedeniyle hapis cezasına mahkûm edilen yabancı, koşullu salıverilmeden yararlandıktan ve her halde cezasının infazı tamamlandıktan sonra, durumu, sınır dışı işlemleriyle ilgili olarak değerlendirilmek üzere derhal İçişleri Bakanlığına bildirilir.

KTK maddesi 1 2 3 nedir?​

KTK maddesi 1 2 3 nedir?
Geçiş hakkı : Yayaların ve araç kullananların diğer yaya ve araç kullananlara göre,yolu kullanmak sırasındaki öncelik hakkıdır. Geçiş üstünlüğü:Görev sırasında, belirli araç sürücülerinin can ve mal güvenliğini tehli- keye sokmamak şartı ile trafik kısıtlama veya yasaklarına bağlı olmamalarıdır.
Karayolları trafik kanunu’na göre trafik eğitiminden ve bu alanda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi nden hangi bakanlıklar sorumludur?​
Bu Kanunla ve trafik hizmetleri konusunda diğer kanunlarla verilen görevler; a) İçişleri Bakanlığınca, b) Bu kanunla yetkili kılınan diğer bakanlık, kuruluş ve belediyelerce, İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, Yürütülür.
 
5237 sayılı Kanunun 59. maddesi, işlediği suç nedeniyle hapis cezasına mahkum edilen yabancıların durumunun, cezasının infazı tamamlandıktan sonra sınır dışı işlemleriyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'na bildirilmesini düzenlemektedir. Yani yabancı bir bireyin cezasını tamamlaması ve koşullu salıverilme sürecinden geçtikten sonra durumu değerlendirilerek sınır dışı edilmesi gerektiği belirtilmektedir.

TCK'nin 59. maddesi ise kişiler arasında ırk, dil, din, mezhep, milliyet, renk, cinsiyet, siyasi veya diğer fikirler, felsefi inanç, milli veya sosyal köken, doğum, ekonomik ve diğer toplumsal konumlar yönünden ayrım yapılamayacağını ve hiçbir kimseye ayrıcalık tanınamayacağını ifade etmektedir. Bu maddeyle eşitlik ilkesi vurgulanmakta ve herkesin, yasalar önünde eşit olduğu belirtilmektedir.

TCK'nin 59. maddesinin 8. fıkrası ise yabancı uyruklu bir kişinin hapis cezasına mahkum edilmesi durumunda, cezasının infazı tamamlandıktan sonra sınır dışı edilmesi için durumun İçişleri Bakanlığı'na bildirilmesini öngörmektedir. Yani yabancı uyruklu bir kişinin hapis cezası sonrası sınır dışı edilme sürecini düzenlemektedir.

Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafik eğitiminden ve bu alanda yapılan çalışmaların değerlendirilmesinden İçişleri Bakanlığı ve kanunla yetkilendirilen diğer bakanlıklar, kuruluşlar ve belediyeler sorumludur. Bu kurumlar, yasal düzenlemeler çerçevesinde trafik hizmetleri ile ilgili görevleri yerine getirirken işbirliği yapma yükümlülüğü altındadır.
 
Geri
Üst