- Konu Yazar
50cc scooter hangi yağ kullanılır?
Yağ olarak motul 5100 15W50 koyabilirsiniz. Yada herhangi yarı sentetik bir 15W50 iş görür. İlk 1000km fazla sıkıştırmayın.Vitesli motora hangi yağ kullanılır?
Kullanma kılavuzunda önerilen yazar ama genellike 10w40 yada 10w50.Castrol iyidir. İki zamanlıysa 90 numara. sizin motorunuza 10w 40 yağ konulması yeterli. Yeni aldığınız motora ilk başlarda tam sentetik koymaya gerek yok.Motosiklet yağı kaç numara olmalı?
Motosiklet yağı kaç numara olmalı?Bunlar, S.A.E 10W – 30 , S.A.E 20W – 40 , S.A.E 20W – 50 gibi yağlardır. Örneğin; S.A.E 10W-3 O numaralı yağ, kış mevsiminde S.A.E 10W numaralı yağ, yaz mevsiminde S.A.E30 numaralı yağ yerine kullanılır.
En iyi scooter motor yağı hangisi?
10W-40 herhangi bir yağ koyabilirsin.Tamamen bütçene bağlı.Ben Castrol öneririm. Castrol Power 1 Scooter 10W-40, yüksek performanslı scooterlar için geliştirilmiş, üstün kaliteli 4 zamanlı bir yağdır.Mobiletlere hangi yağ kullanılır?
4 litre benzine bir su bardağı ( plastik bardak tabii 150 ml) iki zamanlı motor yağı katıyorum. Benzini shellden alıyorum yağı castrol kullanıyorum..Motosiklet için hangi yağı kullanılır?
Motosiklet için hangi yağı kullanılır?Soğuk havalarda 10w-40 veya 15-40 kullanın, sıcak havalarda ise 20w-50 kullanabilirsiniz. Birçok firmanın scooter modelleri için 10w-40 yapı bulunuyor. Performans motosiklet modelleri için ise 15w-40 tavsiye edilmektedir.
Scooter model motosikletler için özel olarak hazırlanmış castrol scoter motor yağını, güvenli şekilde kullanabilirsiniz.
Scooter lar normal motosikletler gibi şanzıman ve motor bir arada çalışmazlar, ıslak debriyaj değillerdir. Ülke mevsimimizin normallerine göre 10W-40 herhangi bir motor yağını koyabilirsin, illa motosiklet yağı olmak zorunda değildir. 10W-40 herhangi bir yağ koyabilirsin.Tamamen bütçene bağlı.Ben Castrol öneririm.