Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

5018 sayili Kanun hangi kamu kurumlarini kapsar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

5018 sayılı Kanun hangi kamu kurumlarını kapsar?​

Madde 2- Bu Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin malî yönetim ve kontrolünü kapsar.

6136 sayılı Kanun para cezası ne kadar?​

6136 sayılı Kanun para cezası ne kadar?
Ruhsatsız silah bulundurma, taşıma veya satın alma suçunun cezası şu şekildedir: Bir Adet Ruhsatsız Silah Bulundurma Suçunun Cezası: Bir adet ruhsatsız silahı ev veya işyerinde bulundurma suçunun cezası 1 yıldan 2 yıla kadar hapis ve 25 günden 100 güne kadar adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun m.13/3).

5018 sayılı kanun neleri kapsar?​

5018 sayılı kanun neleri kapsar?
Bu Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin malî yönetim ve kontrolünü kapsar.

Kamu idareleri nelerdir?​

Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri
- CUMHURBAŞKANLIĞI 2020.
- ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI 2020.
- YARGITAY 2020.
- DANIŞTAY 2020.
- ADALET BAKANLIĞI 2020.
- AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 2020.
- ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI 2020.
- DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 2020.

Ödenek türleri nelerdir?​

Ödenek türleri nelerdir?
B) Ödenek Türleri ve Ödenek Aktarmaları 5018 sayılı Kanunda ödenek türleri 1- Yedek ödenek, 2- Ek ödenek, 3- Örtülü ödenek, olarak belirtilmiştir.

5018 sayılı kanunun amaçları nelerdir?​

5018 sayılı kanunun amaçları nelerdir?
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun amacı, kalkınma planları ve programlarda yer alan politika ve hedefler doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği ve malî saydamlığı sağlamak üzere, kamu malî yönetiminin yapısını ve …

Köy kamu idaresi mi?​

Hukukumuzda kamu idareleri denilen devlet ve mahalli idareler (il özel idaresi, belediye, köy) kişi topluluğu şeklinde kamu tüzel kişileridir.
 
5018 sayılı Kanun, genel olarak merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin malî yönetim ve kontrolünü kapsar. Yani, bu kanun belirtilen kamu kurumlarının mali yönetim ve denetimini düzenlemektedir. Özellikle kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmasını, hesap verebilirliği ve malî saydamlığı sağlamayı amaçlar.

Ödenek türleri ise 5018 sayılı Kanun'da belirli kategorilere ayrılmıştır. Ödenek türlerine örnek olarak yedek ödenek, ek ödenek ve örtülü ödenek gösterilebilir. Bu ödenek türleri bütçe planlamasında farklı amaç ve ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır.

Hukukumuzda kamu idareleri; devlet ve mahalli idareler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda köyler de mahalli idareler içerisinde yer alır. Köyler, belediye ve il özel idaresi gibi kamu tüzel kişileri olarak kabul edilir ve kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde önemli bir rol oynarlar.

Eğer daha fazla detaya ihtiyacınız varsa veya başka konularda sorularınız varsa belirtebilirsiniz. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst