AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

50 yaş uzeri kadınlar icin beslenme ipucları

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kadınlar yaşlandıkca vucutları da kas kaybetmeye başlar Dolayısıyla yağlar da coğalır Egzersiz ve beslenme sadece kiloyu kontrol altına alıp kas kaybını onlemekle kalmaz Aynı zamanda kalp ve kemik sağlığını guclendirir Kalp krizi, inme, kalca kırılmaları, diyabet, kanser hatta Alzheimer’dan bile korur Bu bahsettiğimiz riskler aile gecmişi, kotu beslenme ve durgun hayat tarzı yuzunden ortaya cıkar
Yaşlanma geciktirici sırlar

50 yaş uzeri kadınların dikkat etmeleri gereken 3 beslenme alışkanlığı:
Kilo almayı kontrol altına alın: Kalorileri azaltın, duzenli aerobik yapın Vucutta ne kadar kas varsa yağ yakması da o kadar kolay olur Hem de egzersiz yaptığınızda karın yağlarınız erir
Kemiklerinizi guclu tutun: Yeterli miktarda kalsiyum ve D vitamini alın D vitamini vucuttaki kalsiyum ve fosfatın tutulmasını sağlıyor Boylece kemikleriniz ve dişleriniz sağlıklı kalıyor Guneşten alınan D vitaminin vucutta emilmesi de yaşlanma onleyici bir faktor
Kalp sorunlarından korunun: Akdeniz’in bize verdiği sayısız guzellik var Hepsi de yaşlanmaktan koruyor Deniz urunleri, sebze, meyve, tam tahıllı ekmekler, zeytinyağı Kırmızı et ve kırmızı şarap da az tuketilmeli Bu Akdeniz tipi beslenme kalp sağlığınızı koruyor Cunku yağ oranları duşuk İclerindeki yağlarsa sağlıklı yağlardan
50 yaş uzeri kadınlar icin 9 temel besin kaynağı

Gunluk beslenme alışkanlığınızda uymanız gereken 9 beslenme onerisi:
Gunluk multivitamin alın: Kendi yaş grubuna uygun vitaminler besin acığınızın yerini tutacaktır 50 yaşını aşkın kadınlar genc kadınlardan daha cok demire ihtiyac duyarlar Beslenmenize ek multivitamin alın
Kalsiyum ve D vitaminiyle guclenin: Bu her gun bir miktar az yağlı sut ve sut urunu tuketmeniz anlamına geliyor Laktoz hazımsızlığınız varsa laktozsuz sut, peynir, yoğurt secin ya da takviyeli urunler kullanın: portakal suyu, konserve somon, brokoli, bezelye, fasulye gibi Diyetinizde kalsiyumlu yiyecek ve iceceklere yer vermiyorsanız beslenmenize ek kalsiyum takviyesi alın
Daha cok meyve, sebze, tahıl ve baklagil yiyin: Bu beslenme turu size antioksidan ve lif kazandıracaklar Ayrıca sodyum miktarlarının duşuk olması da sağlığınız acısından iyi
Yeterince lif tuketin: Tam buğdaylı ekmekler, makarnalar ve kahvaltılık gevrekler Yulaf ezmeleri, celtik, mısır, taze meyve ve sebzeler tam birer lif kaynağı Sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarından biri
Doğru proteinleri yiyin: Yağsız proteini dengeleyin Bunlar derisiz tavuk, somon gibi balıklar ve meyve proteini
Haftada birkac kez vejetaryen beslenin: Meyve ve sebze ağırlıklı yiyecekler kalori bakımından duşuk, vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengindir
Fazla tuz kullanmayın: Cunku yuksek kan basıncına neden oluyor
Yağları akıllıca secin: Trans ve doymuş yağlardan uzak durun Yani margarin, tereyağı, salata sosları, kızarmış yiyecekleri atıştırmalıklar, tatlılar Peki iyi yağlar hangileri? Zeytinyağı, bazı kuruyemişler, somon ya da ton balığı gibi balıklar
Tatlıları azaltın: Şekerli icecekleri limitlemenizde fayda var Hem kalori dolular hem de cok az besin iceriyorlar
Vucudunuzun guclu ve sağlıklı olmasını istiyorsanız bu adımları gunluk yaşamınızda uygulamanızda fayda var Hem de bu yeni beslenme alışkanlığı daha yavaş yaşlanmanıza yardım edecek
 

Similar threads

Geri
Üst