- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 223.339
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
50 lt kompresör ile boya yapılır mı?
50 lt lik bir kompresor alip hem boya tabancasiyla hemde basinci dusurup airbrush tabancasiyla kullanabilirsiniz ancak bu kompresorlerin dezavantaji cok sesli calismalari ,eger sesten sikayetiniz yoksa 350-400tl civari 50lt lik kompresorler var sessiz olsun derseniz kuletas marka kompresorleri tercih edin .Hava kompresörü yağlı mı yağsız mı?
Bazen yağdaki kirlenmenin çok yüksek olduğu durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumda yağsız hava kompresörü tercih etmek şarttır. Yağsız basınçlı havaya derhal ihtiyaç yoksa yağ enjeksiyonlu vidalı kompresör gibi bir yağlı ünite ile başlamak daha ekonomik olacaktır. Yağsız kompresörler çok daha fazla maliyet getirir.Kompresör, atmosferden aldığı havayı sıkıştırarak hidrolik ihtiyaçların karşılanmasında kullanmak üzere depolama işlemi yapan makinedir. Elektrik motoru gücünü kullanarak havayı vakumlayan kompresörler, atmosferden emdiği havayı yüksek oranlarda tüp içinde sıkıştırır.
Boya tabancasıyla vernik atılır mı?
İyi koruma ve vernik özelliği yoktur ve sık bakım ister. Sonuç; Genel olarak tabanca ile uygulama yapmanız mümkün.
Hava kompresörü alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Kompresör seçimini etkileyen diğer unsurlara baktığımızda; Temiz basınçlı hava kapasitesi. Özgül enerji tüketimi. Hava miktarı İşletme basıncı
Kompresör havayı nasıl alır?
Bu kompresörler motorun içinde sürekli zıt yönlerde dönen iki vidaya sahiptir. Vidaların hareketi, havayı emen bir vakum oluşturur. Bu hava vidaların dişleri arasında sıkışır ve aralarında sıkıştıkça sıkıştırılır.Hava kompresörü neden hava doldurmuyor?
Kompresörler yüksek basınçla çalışır öncelikle kompresörü güvenli bir ortamda çalıştırın ve basit arızaların dışında tamir etmeye çalışmayın. Kompresörün hava üretmeme sebepleri genellikle şim kırılması, piston segman aşınmaları, yağsızlıktan piston kolu sıkışması ve kırılması gibi nedenlerden dolayı hava üretemezler.Kompresör ömrü 10 yıl olarak alındığında, üç kategoriden oluşan işletme maliyetinin dağılımı yaklaşık olarak: %5-10 bakım, %10-15 ilk yatırım, %75-85 enerji maliyeti.