AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

5 yaş Okul Kayıtları Haziranda

haberci

Yeni Üye
60 aylık Çocukların Okul Kayıtları nasıl olacak?
Ulusal Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık , ilköğretime başlangıç yaşının 66 ay olduğunu belirterek, velilerin 6066 aylık çocuklarını ilkokula açtırmak istemeleri durumunda Haziran ayındaki kayıt döneminde okullara kullanım verebileceklerini bildirdi
Kocabıyık, 12 yıllık gerekli eğitime karşın uygulamalara ilişkin yaptığı açıklamada, 20192019 eğitim ve öğretim yılı için 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 66 ayını tamamlayan bütün çocukların okul kayıt işlemlerinin emektep sistemi üzerinden merkezden yapılacağını belirtti *

Ulusal Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık'ın açıklamalarına göre, ilköğretime başlangıç yaşının 66 ay olduğu belirtilmiş. Ancak velilerin 60-66 aylık çocuklarını ilkokula kaydettirmek istemeleri durumunda, Haziran ayındaki kayıt döneminde okullara başvurabilecekleri ifade edilmiş.

Kocabıyık ayrıca, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı için 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 66 ayını tamamlayan tüm çocukların okul kayıt işlemlerinin e-Devlet sistemi üzerinden merkezden yapılacağını belirtmiş. Bu da demek oluyor ki, 66 ayını tamamlamış olan çocukların kayıtları merkezi olarak yapılacak.

Velilerin bu süreçte dikkatli olmaları ve gerekli bilgilendirmeleri takip etmeleri önemlidir. Eğer 60 aylık bir çocuğunuz varsa ve ilkokula kaydını yapmak istiyorsanız, Haziran ayındaki kayıt dönemini takip ederek gerekli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, ilgili resmi kurumların ve okulların duyurularını da takip etmenizde fayda var.

Geri