AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

5 ve 9 siniflara tablet bilgisayar ne zaman verilecek?

Editör

Yeni Üye

5 ve 9 sınıflara tablet bilgisayar ne zaman verilecek?​

500 bin tabletin öğrencilere dağıtımı, 12 Ekim (bugün) itibariyle başlayacak. Cihazların dağıtım süreci İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

5 sınıf tablet bilgisayar ne zaman verilecek?​

5 sınıf tablet bilgisayar ne zaman verilecek?
Öğrencilere tablet ne zaman verilecek? Tablet dağıtımı yapılırken ailede eğitim çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimleri, öğrencilerin başarı durumu ve ailenin geliri baz alınıyor. 2021 yılında Ocak ayı sonuna Milli Eğitim Bakanlığı kadar 186 bin 500 tablet dağıtacak.

5 sınıflara tablet dağıtılacak mı?​

Proje kapsamında tablet bilgisayarların dağıtıldığı ortaokul 1. sınıf öğrencilerinin “kitap, defter ve kalemden koptuğunu” belirleyen bakanlık yetkilileri, 5. sınıf öğrencilerine tablet dağıtmaktan vazgeçti. Tabletler sadece 9. sınıf öğrencilerine dağıtılacak.

Orta okullara tablet verilecek mi?​

Orta okullara tablet verilecek mi?
Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Telekom işbirliği ile ihtiyaç sahibi öğrencilere tam 10 bin tablet dağıtımı gerçekleştirilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tablet bilgisayarlardan yararlanabilirken dağıtımlarda öğrencilerin ihtiyaç sahibi olması şartı belirleyici olacak.

2022 de tablet verilecek mi?​

Bu yüzden tablet gibi uzaktan eğitim için gereken teknolojik ürünlere gerek kalmıyor. 2021 – 2022 eğitim ve öğretim yılı için tablet dağıtımı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Bu sene eğitim ve öğretim yüz yüze olduğu için ücretsiz tablet dağıtımı gibi bir proje olacağını düşünmüyoruz.

Tablet kimlere verilecek 2021?​

Tablet kimlere verilecek 2021?
Bakanlığın öğrencilere ulaştırdığı tablet bilgisayarlarda, öğrencilerin uzaktan eğitim için ihtiyaç duyduğu 25 GB kotalı internet paketi de bulunuyor. 100 bin ek tablet desteği de yine başvuru gerekmeksizin ailenin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı ve öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler çerçevesinde …

5 ve 9 sınıflara tablet bilgisayar ne zaman verilecek sorusuna cevap olarak, 500 bin tabletin öğrencilere dağıtımının 12 Ekim itibariyle başlayacağını belirtmek istiyorum. Dağıtım süreci İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordine edilecek ve cihazlar okul yönetimleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacaktır.

5 sınıf tablet bilgisayar ne zaman verilecek sorusuyla ilgili olarak, 5. sınıf öğrencilerine tablet dağıtımından vazgeçildiği ve tabletlerin sadece 9. sınıf öğrencilerine dağıtılacağı belirtilmiştir.

Orta okullara tablet verilip verilmeyeceği konusunda ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Telekom işbirliğiyle ihtiyaç sahibi öğrencilere toplamda 10 bin tablet dağıtımı gerçekleştirileceği bilgisi paylaşılmıştır. Dağıtımlarda öğrencilerin ihtiyaç sahibi olması şartı belirleyici olacaktır.

2022 de tablet verilip verilmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadığı ve yüz yüze eğitim öğretim döneminde ücretsiz tablet dağıtımı gibi bir proje olacağı düşünülmediği ifade edilmiştir.

Son olarak, 2021 yılında öğrencilere verilen tablet bilgisayarlarla birlikte uzaktan eğitim için 25 GB kotalı internet paketi de sunulduğu belirtilmiştir. Ayrıca, başvuru gerekmeksizin ailenin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı ve öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler çerçevesinde 100 bin ek tablet desteği sağlanacağı belirtilmiştir.

Geri