5 sinifta uyum haftasi var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

5 sınıfta uyum haftası var mı?​

2019 – 2020 Eğitim-Öğretim Yılı Ortaokul 5.Sınıflar Uyum Haftası, 5 – 6 Eylül 2019 tarihlerinde 09.30 ve 12.00 saatleri arasında aşağıdaki program çerçevesinde yapılacaktır. Öğrencilerimiz Uyum Haftası süresince okula serbest kıyafet ile gelebilirler. Öğrenci ve velilerimize önemle duyrulur.
5 sınıf orta okul mu?
2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.
5 sınıflarda okula gidecek mi?
İlk etapta okul öncesi ve 1. sınıflar, sonrasında ise 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitimi başlatan MEB, 5. ve 9. sınıfları da yarından itibaren okulda eğitim planlamasına dahil etti. Okulda yüz yüze eğitim, 5. sınıflar ve 9. sınıflarda haftada 2 gün yapılacak.

Okullar Ne Zaman Açılıyor 5 sınıf 2021?​

Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.
Uyum haftası hangi sınıflar okula gidecek?
* Destekleme ve Yetiştirme Kursları yani DYK’lar sadece 8 ve 12’nci sınıflarda verilecektir. Okulların açılmasıyla kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacaktır. * 1 Eylül- 3 Eylül arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimize yönelik uyum eğitimleri yapılacaktır.
Uyum haftası hangi sınıflar açılacak?
ANAOKULLARI NE ZAMAN AÇILACAK? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül’de tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlanacağını, 1-3 Eylül günlerinde ise okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri yapılacağını duyurdu.

8 yıllık eğitim hangi hükümet zamanında başladı?​

Türkiye’de zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasını ve eğitim sisteminin 4+4+4 şeklinde kademelendirilmesini öngören İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni, 20 Şubat 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin beş Grup Başkanvekili TBMM’ye sundu.
5 sınıf nereye kayıtlı?
Veliler, MEB’in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz.
Ortaokul 5 sınıf kayıtları ne zaman?
31 Ağustos’ta öğretmenlerimiz gelecek, 6 Eylül’den itibaren öğrencilerimiz gelecek” ifadelerini kullandı. İLKOKUL KAYIT SORGULAMA NASIL YAPILIR? Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin e-kayıtlarının tamamlandığını duyurdu.

Geri