AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

5. Sınıfta Kürtçe Eğitim

haberci

Yeni Üye
MEBin çalışmasına göre Kürtçe seçmeli ders, 5 sınıftan itibaren, yani ortaokulda başlayacak Talim Terbiye Kurulunun çalışmayı tamamlamasının ardından Bakan Dinçere sunacağı programa, Dinçer onaylama verirse, müfredat ilkokulun son sınıfından, yani 4 sınıftan itibaren de başlayabilecek Ama planlamaların ortaokula (5 sınıftan itibaren) kadar yapıldığı açıklama ediliyor
İngilizce, Almanca, Fransızca gibi tanıdık olmayan dillerin yanı sıra seçilebilecek Kürtçe dersi ortaokulda, öğrencinin öteki bir dil dersi seçip seçmemesine tarafından haftada 46 saat olarak verilebilecek Yani öğrenci İngilizce gibi başka bir dil öğrenmek yerine Kürtçe dersi seçerek daha artı ders saati bu dersi alabilecek Kürtçe seçmeli dersin lise aşamasında da verileceği, orada da tekrar haftada 3 veya 4 saat olacağı kaydedildi
Hürriyet *

MEB'in çalışmasına göre Kürtçe seçmeli ders, ortaokulda başlayacak. Talim Terbiye Kurulu çalışmasını tamamladıktan sonra Bakan Dinçer'e sunacak, eğer Dinçer onaylarsa, müfredat ilkokulun son sınıfından yani 4. sınıftan itibaren de başlayabilecek. Ancak şu anda planlamaların ortaokula (5. sınıftan itibaren) kadar yapıldığı belirtiliyor.

Kürtçe dersi, diğer yabancı diller gibi ortaokulda seçilebilecek ve öğrencinin başka bir yabancı dil dersi seçip seçmemesine bağlı olarak haftada 4-6 saat olarak verilebilecek. Yani öğrenci, İngilizce gibi başka bir dil yerine Kürtçe dersini seçerek ek ders saati kazanabilecek. Kürtçe seçmeli dersin lise aşamasında da verilmesi planlanıyor ve orada da haftada 3-4 saat olacağı belirtilmiş.

Hürriyet gazetesinden alıntı yapılan bu bilgiler gelecekte Kürtçe'nin eğitim sistemindeki yerinin giderek genişleyeceğini gösteriyor. Umarız bu adımlar, kültürel ve dil hakları konusunda daha adil bir eğitim sistemine katkı sağlar.

Geri