AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

5 siniflarda uyum haftasi var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

5 sınıflarda uyum haftası var mı?​

2019 – 2020 Eğitim-Öğretim Yılı Ortaokul 5.Sınıflar Uyum Haftası, 5 – 6 Eylül 2019 tarihlerinde 09.30 ve 12.00 saatleri arasında aşağıdaki program çerçevesinde yapılacaktır. Öğrencilerimiz Uyum Haftası süresince okula serbest kıyafet ile gelebilirler. Öğrenci ve velilerimize önemle duyrulur.

Ortaokullarda uyum haftası ne zaman?​

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim takvimine göre okullar 6 Eylül’de açılacak. Yayınlanan takvime göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlayacak olup 1-3 Eylül arasında yapılacak uyum eğitimlerinin esasları belirlendi.
Anaokuluna uyum programı nedir?​
Okula Uyum Programı, aynı zamanda çocukların gelişim sel özelliklerine ve bireysel-kültürel gereksinimle rine uygun hazırlandığı için farklı yer ve durumlarda kullanılabilir olması nedeniyle esnek, gerektiğinde uyumun farklı öğelerini tekrar desteklemeyi teşvik ettiği için de sarmal bir programdır.

Uyum haftası hangi sınıflara var?​

Uyum haftası hangi sınıflara var?
Bu yıl da geçtiğimiz yıllar da olduğu gibi uyum haftası kapsamında anaokulları yeni eğitim döneminden 1 hafta önce okula başlayacak. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum haftası 1 Eylül-3 Eylül tarihlerini kapsayacak.

Uyum haftası ne zaman başlayacak?​

Uyum haftası ne zaman başlayacak?
OKULA UYUM HAFTASI NE ZAMAN? Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı başlayacak. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Okul öncesi uyum haftası nedir?​

Uyum Haftası, sınıf öncesi (Anaokulu-Anasınıfı) öğrencileri ile ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula alışabilmesi için uygulamaya koyulan bir sitemdir.

Okul öncesi uyum nedir?​

Okula uyum, uyum çocuğun sahip olduğu benlik kavramı ile içinde bulunduğu toplum normlarının kendisinden beklentilerinin dengeli ve düzenli bir şekilde geliştirilebilmesidir. Geliştirilen uyumun devamlılık sağlaması da oldukça önemlidir.

Evet, 5. sınıflarda da uyum haftası bulunmaktadır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Ortaokul 5. sınıflar için uyum haftası 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleşmiştir. Bu hafta boyunca öğrenciler serbest kıyafet ile okula gelebilmektedirler. Ayrıca, uyum haftasına katılacak olan öğrenciler ve ailelerine detaylı bilgilendirmeler yapılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim takvimine göre, okullar 6 Eylül’de açılmıştır. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başlamış ve uyum eğitimlerinin esasları belirlenmiştir. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri genellikle yeni eğitim döneminden bir hafta önce başlamaktadır.

Okul öncesi uyum programı, çocukların gelişim özelliklerine ve bireysel-kültürel gereksinimlerine uygun olarak hazırlanmış esnek bir programdır. Bu program, uyum sürecinde farklı öğeleri tekrar desteklemeyi teşvik etmektedir.

Öğrencilerin okula uyum sağlaması, benlik kavramı ile toplum normları arasındaki dengenin geliştirilmesi anlamına gelir. Bu uyumun devamlılığının sağlanması da oldukça önemlidir. Uyum haftası ve programları, çocuklara okula geçiş sürecinde destek olmayı ve uyumlarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Eğitim videolarıyla desteklenen bilgilendirici ve rehber niteliğindeki paylaşımlar, öğrencilerin ve ailelerin bu süreçte daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağlamaktadır. Uyum haftaları ve programları, eğitim sisteminin bir parçası olarak öğrencilerin sağlıklı adaptasyon süreçlerini desteklemekte ve eğitim hayatlarına olumlu bir başlangıç yapmalarını sağlamaktadır.

Geri