AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

5 siniflarda okula gidecek mi?

Editör

Yeni Üye

5 sınıflarda okula gidecek mi?​

Okulda yüz yüze eğitim, 5. sınıflar ve 9. sınıflarda haftada 2 gün yapılacak. Okullarda yüz yüze eğitime kademeli olarak geçiş yapılmaya devam ediyor. Yarından itibaren okullarda eğitim 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9 ve 12. sınıfları da kapsayacak şekilde genişletilmiş olacak.

5 sınıflar ne zaman okula başlayacak 2021?​

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren konuyla ilgili resmi açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. 2021-2022 döneminde ilk eğitim-öğretim dönemi 13 Eylül 2021 tarihinde başlayacak.
5 sınıf yüz yüze eğitim ne zaman?​
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim anasınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmaya başlanacak.

5 sınıflar ve 9 sınıflar açılacak mı?​

5 sınıflar ve 9 sınıflar açılacak mı?
Yapılan son açıklamaya göre; 5. ve 9. sınıf öğrencileri 2 Kasım’da yüz yüze eğitime başlayacak. Böylece 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9 ve 12. sınıflar eğitimlerine yüz yüze devam edecek.

1 Mart’ta hangi 5 sınıflar açılacak?​

1 Mart’ta hangi 5 sınıflar açılacak?
Geçtiğimiz haftalarda alınan tedbirler kapsamında okulların ne zaman açılacağı belirlendi. Buna göre 15 Şubat itibarıyla köy okulları, 1 Mart’tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullar, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak.

Ortaokullara okul açılıyor mu?​

Okullar ne zaman açılacak, sorusuna MEB tarafından 2021-2021 üzerinden cevap verdi. Milli Eğitim Bakanlığı lise ve ortaokulun eğitimi “yüz yüze” olacağını açıklarken, eğitim 6 Eylül 2021 tarihinde başlayacak.

9 sınıf ne zaman başlıyor 2021?​

MEB tarafından yayınlanan 2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılı takvimine göre okullar 6 Eylül 2021 tarihinde açılacak.
5 sınıf yüz yüze eğitim ne zaman 2021?​
2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimi… Eğitim öğretim tüm kademelerde 6 Eylül’de yüz yüze başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hedeflerinin sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek olduğunu söyledi.

5 sınıf yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak 2021?​

5 sınıf yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak 2021?
Yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı okulların tamamiyle hazır hale getirildiğini bildirdi. 1 buçuk yılın ardından okullarına kavuşacak öğrenciler için bekleyiş sürerken 5. sınıf ihtiyaç listesi ve yüz yüze eğitim ders programı da merak edilen konular arasında yer aldı.

9 sınıflar okula ne zaman başlayacak 2020?​

9 sınıflar okula ne zaman başlayacak 2020?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre, 5. ve 9. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime 2 Kasım’da başlayacak. Okullarda yüze yüze eğitim 1, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıfların ardından 5. ve 9. sınıf öğrencileri için de başlıyor.

9 sınıflar okula gidecek mi?​

2. 9. Sınıflar haftada 2 gün okula gelecektir. 10 ve 11. Sınıflar sadece mesleki derslerini okulda yüz yüze görecektir. 3. 12. Sınıflar ise Pazartesi ve Salı günleri okula gelecek ve yüz yüze eğitime katılacaktır. 12. Sınıflar seçmeli olan derslerini uzaktan eğitimle görecektir.

Yapılan güncel açıklamalara göre, 5. sınıf öğrencileri 2 Kasım'da yüz yüze eğitime başlayacaklar. Bu kademeli geçiş sürecinde 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9 ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime devam edecekler. 1 Mart itibarıyla ise özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlanacak. Öte yandan, 5. sınıfların yüz yüze eğitimine ilişkin merak edilen tarihler arasında, 6 Eylül tarihi öne çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların tam anlamıyla hazır olduğunu belirterek yüz yüze eğitimin bu tarihte başlayacağını duyurdu. Bu süreçte öğrencilerin okula dönüşleri ve eğitim programlarıyla ilgili detaylı bilgilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi duyurularından ulaşabilirsiniz.

Geri