5 sinif matematik hangi konular var?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

5 sınıf matematik hangi konular var?​

Konu başlıklarının tümü şu şekildedir:
- Kesirler.
- Ondalık Sayılar.
- Kesirler.
- Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler.
- Veri Toplama ve Değerlendirme.
- Alan Ölçme.

5 sınıf matematik 1 ünite konuları nelerdir?​

5. SINIF 1.DÖNEM MATEMATİK KONULARI
- ÜNİTE KONULARI. Doğal Sayılar. 10 saat. Doğal Sayılarla İşlemler. 28 saat.
- ÜNİTE KONULARI. Kesirler. 20 saat. Kesirlerle İşlemler. 15 saat.
- ÜNİTE KONULARI. Ondalık Gösterim. 20 saat.

5 sınıf matematik kaç konu var?​

5 sınıf matematik kaç konu var?
2021-2022 eğitim öğretim yılında 5. sınıf matematik müfredatında 6 ünite ve 12 konu bulunmaktadır.

5 sınıf matematiğin ilk konusu ne?​

5 sınıf matematiğin ilk konusu ne?
KONU 1 – DOĞAL SAYILAR.

Ortaokul Matematik Konuları Nelerdir?​

Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı; Sayılar ve İşlemler, Cebir, Geometri ve Ölçme, Veri İşleme ve Olasılık olmak üzere beş öğrenme alanınından oluşmaktadır.

6 sınıf matematik kaç konu var?​

Ortaokul 6.sınıf Matematik müfredatı 1. dönem ve 2. dönem toplamda 6 ünite, 15 konu ve 180 ders saatinden oluşmaktadır.

Fonksiyon kaçıncı sınıf?​

Fonksiyon kaçıncı sınıf?
3.Ünite: Fonksiyonlarda Uygulama Artan azalan fonksiyonlar 10.sınıftan 11.sınıf müfredatına eklendi. Maksimum ve minimum noktalar 10.sınıftan 11.sınıf müfredatına eklendi. Parabol 10.sınıftan 11.sınıf müfredatına eklendi.

3 sınıf Matematik konuları nelerdir?​

3 sınıf Matematik konuları nelerdir?
3. sınıf Matematik dersi 6 üniteden oluşmaktadır.
- Doğal Sayılar 20 (saat)
- Doğal Sayılarla Toplama İşlemi 16 (saat)
- Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi 12 (saat)
- Veri Toplama ve Değerlendirme 10 (saat)
- Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi 20 (saat)
- Doğal Sayılarla Bölme İşlemi 12 (saat)
- Doğal Sayılarla Bölme İşlemi 4 (saat)

7 sınıf matematik kaç ünite var?​

7.sınıf Matematik konuları 2021-2022 eğitim-öğretim yılında uygulanacak olan yeni ve güncel MEB müfredatına göre hazırlanmıştır. Ortaokul 7.sınıf Matematik müfredatı 1. dönem ve 2. dönem toplamda 6 ünite, 12 konu ve 180 ders saatinden oluşmaktadır. Konu isimlerine tıklayarak konu anlatımına ulaşabilirsiniz.

5. sınıf matematik dersindeki konular hakkında detaylı bilgi vermek isterim:

- Kesirler: Kesirlerin tanımı, basit kesirler, eşit kesirler, birim kesir, kesirleri sıralama, kesirlerle işlemler gibi konuları içerir.
- Ondalık Sayılar: Ondalık sayıları tanıma, ondalık sayılarda işlem yapma, ondalık kesirler gibi konular bu başlık altında incelenir.
- Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler: Geometrik şekillerin tanımları, çizimleri, açılar, çokgenler gibi temel geometri konularını içerir.
- Veri Toplama ve Değerlendirme: Anketler, tablolar, grafikler gibi veri toplama ve değerlendirme tekniklerini öğrenir.
- Alan Ölçme: Çeşitli geometrik şekillerin alanlarını hesaplama, alan ölçme birimleri gibi konuları kapsar.

5. sınıf matematik dersinin ilk ünite konuları ise "Doğal Sayılar" ve "Doğal Sayılarla İşlemler" olarak belirlenmiştir. Doğal sayılar üzerinde işlemler yapmayı, sıralama, tablo ve grafiklerle göstermeyi, büyük sayıları okuma gibi konuları içerir.

Toplamda 5. sınıf matematik dersinde 6 ünite ve 12 farklı konu bulunmaktadır. Bu konular öğrencilerin matematik becerilerini geliştirme ve temel matematik kavramlarını öğrenme açısından önemlidir.

Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa veya başka konular hakkında sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Geri