Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

5 hastalik nedir belirtileri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.165
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

5 hastalık nedir belirtileri nelerdir?​

Hastalık hafif ateş, baş ağrısı ve burun akıntısı gibi grip ve nezle benzeri belirtilerle başlar. Bu şikayetleri takip eden birkaç gün içinde yanak bölgesinde tokatlanmış yanak görüntüsüne benzer kızarıklıklar ortaya çıkar ve bu kızarıklıklar zamanla kol ve bacak bölgesine yayılır.

Bildirimi zorunlu hastalıklar kaç tane?​

Ülkemizde bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar 39 tane olup, bu hastalıklar bütün sağlık kuruluşlarından toplanmakta ve nüfus tabanlı bir değerlendirme sistemi içinde incelenmektedir.

5 ve 6 hastalık nedir?​

5 ve 6 hastalık nedir?
Enfeksiyon hastalıklarının seyri sırasında ciltte görülen kırmızı renkli lezyonlara ‘döküntü’ denir. ‘Ekzantem’ ve ‘raş’ da döküntü anlamında kullanılan kelimelerdir. Çocuklarda ateşli ve döküntülü hastalıklar sık görülür ve bu hastalıkların ayırıcı tanısı önemlidir.

Neden 5 hastalık?​

Beşinci hastalık virüs sebebi ile görülebilen bir rahatsızlık olmasına rağmen genellikle hafif seyretmektedir. Beşinci hastalığa neden olan virüsün adı Parvorius B19’dur. Havadan yayılım gösteren virüs, okul dönemindeki çocuklar arasında solunum ve tükürük salgıları ile bulaşıcılık gösterme eğilimindedir.

Bildirimi zorunlu olan hastalıklar nelerdir?​

AIDS.

Bildirimi zorunlu hastalıklar ne demek?​

Bildirimi zorunlu hastalıklar ne demek?
Bildirimi zorunlu olan hastalıklar genellikle bulaşıcı olan ve önlem alınmadığı takdirde büyük salgınlara sebebiyet verebilen ve çok geniş kitleleri etkileyen hastalıklardır.

Inci hastalığı ne demek?​

Altıncı hastalık herpes grubu virüslerin neden olduğu akut, döküntülü bir çocukluk çağı hastalığıdır. Genellikle 6 ay ile 2 yaş arasındaki küçük çocukları etkiler ve sıklıkla kreş ortamında bulaşır. Büyük çocuklarda ve yetişkinlerde çok nadir görülen hastalık Roseola Infantum olarak da adlandırılır.

Bebeği 6 hastalık geçiren var mı?​

Altıncı Hastalık Belirtileri. Altıncı hastalık veya diğer adıyla Roseola İnfantum, yaygın olarak 6 ay- 2 yaş arası çocuklarda görülen bir hastalıktır. Büyük çocuklarda ve yetişkinlerde nadiren görülür.

Covid 19 bildirimi zorunlu hastalıklar içerisinde mi?​

Covid 19 bildirimi zorunlu hastalıklar içerisinde mi?
Açıklama: Bulaşıcı hastalıkların büyük bir kısmının bildirimi zorunludur. COVID-19 da bu hastalıklardan biridir.
 
Merhaba! Hastalık belirtileri ve bildirimi zorunlu hastalıklar hakkında bilgi paylaştığınız için teşekkür ederim. İlgili konular hakkında daha detaylı bilgi vermek isterim:

**5 Hastalık Nedir ve Belirtileri Nelerdir?**
Beşinci hastalık, Parvovirus B19 adlı bir virüs tarafından oluşturulan bir enfeksiyondur. Başlangıç ​​aşamasında grip benzeri semptomlar ortaya çıkar, ardından yanaklarda karakteristik bir kızarıklık (tokatlanmış yanak görüntüsü) oluşur. Kızarıklık zamanla kol ve bacaklara yayılabilir. Diğer belirtiler arasında hafif ateş, baş ağrısı, yorgunluk ve genel vücut ağrıları yer alabilir.

**6 Hastalık Nedir?**
Altıncı hastalık, herpes grubu virüslerin neden olduğu akut, döküntülü bir çocukluk çağı hastalığıdır. Genellikle 6 ay ile 2 yaş arasındaki küçük çocukları etkiler ve kreş ortamlarında bulaşabilir. Büyük çocuklarda ve yetişkinlerde nadir görülür. Hastalığın diğer adı Roseola Infantum'dur.

**Bildirimi Zorunlu Hastalıklar**
Ülkemizde toplam 39 bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklar, sağlık kuruluşlarından toplanmakta ve nüfus tabanlı bir değerlendirme sistemi içinde incelenmektedir. Bildirimi zorunlu hastalıklar genellikle bulaşıcıdır ve büyük salgınlara yol açabilme potansiyeline sahiptir.

**COVID-19 ve Bildirim Zorunluluğu**
COVID-19, bulaşıcı hastalıkların büyük bir kısmının bildirimi zorunlu olan hastalıklardan biridir. Dolayısıyla, COVID-19 vakalarının sağlık kuruluşlarına bildirilmesi gerekmektedir.

Umuyorum verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst