5 Çayı Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
120 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
4 su bardağı un
Üzerine;
Benmari yöntemi eritilmiş çikolata
5 Çayı Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabımızın içerisine damla çikolata hariç bütün gereçleri ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Daha sonra üzerine damla çikolataları ekleyip ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayıp, tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirip ve çıkarıp, bardak ile üzerine hafif bastıralım.
Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra tekrar fırına alıp, 15 dk daha pişirelim.
Pişen kurabiyeleri fırından alıp, soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine benmari adabı eritilmiş çikolata döküp, servis edebilirsiniz.
5 Çayı Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
120 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
4 su bardağı un
Üzerine;
Benmari yöntemi eritilmiş çikolata
5 Çayı Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabımızın içerisine damla çikolata hariç bütün gereçleri ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Daha sonra üzerine damla çikolataları ekleyip ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayıp, tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirip ve çıkarıp, bardak ile üzerine hafif bastıralım.
Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra tekrar fırına alıp, 15 dk daha pişirelim.
Pişen kurabiyeleri fırından alıp, soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine benmari adabı eritilmiş çikolata döküp, servis edebilirsiniz.
5 Çayı Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı