AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

5 aylik bebek neden Tukuruk cikarir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

5 aylik bebek neden Tukuruk cikarir?​

Bazı hastalıklar anında, bebeğinizin bağışıklık sistemi devreye girip bir savunma şekli olarak daha fazla salgı üretebilir. Özellikle 5-6 aylık bebeklerde diş çıkarırken tükürük üretiminin arttığı görülmektedir. Kolik bebeklerde mide asidini nötrleyebilmek için, bebeğiniz daha fazla tükürük üretebilir.
3 aylık bebek neden parmak emer?
BEBEKLER NEDEN PARMAK EMER? Bebekler kendilerini yatıştırmak için parmaklarını emerler çünkü doğduklarından itibaren bir şeyler emme konusunda ısrarcıdırlar. Parmak emme 3-4 aylıkken başlar ve eğer kontrol edilmezse 3 ila 6 yaşa kadar devam eder.

Bebeklerde salya akması nasıl geçer?​

Bebeklerde Salya Salgısı Nasıl Tedavi Edilebilir?
- Bebeğin ağzı günde iki kez olacak şekilde yumuşak bir bebek diş fırçasıyla veya elektrikli diş fırçasıyla bebeğin dişlerine masaj yapılmalıdır.
- Bebeğin ağzı salya salgıladığı zaman temiz bir bez ile salya temizlenmelidir.
- Emzik kullanımı kesilmelidir.
Iki buçuk aylık bebek diş çıkarır mı?
Bebeklerde diş çıkarma dönemi, genellikle 4-7 ay arasındadır. Ancak bazı bebeklerde durum daha önce kendini gösterebiliyor. 3 aylık bebeklerde de diş çıkarma durumu görülebilmektedir.

Bebeklerde ağız suyu akması nasıl önlenir?​

Bebeğin dudağının altına biraz bebek diş jeli yahut vazelin uygulayarak salyaları bebeğin çenesinden uzak tutabilirsiniz. Jel, bebeğinizin cildini tahrişten korur, salyayı durduran bariyer vazifesi görür. Doktorunuza danışıp elektrikli diş fırçası ile çocuğunuzun diş etlerine günde 2 kez masaj yapabilirsiniz.
Huzursuz Bebek Sendromu Nedir?
Bir yaşın altındaki bebeklerin aşırı sesli ve 2 saatin üzerinde ağlaması, ‘huzursuzluk’ olarak tanımlanmaktadır. Huzursuz bebek söz konusu olduğunda öykü, fizik muayene ve gerekiyorsa laboratuvar tetkikleri ile radyolojik değerlendirme yapılmalıdır.

Bebekler neden zorlar?​

Çok emen bebekte sindirim kapasitesi aşılır, sindirmek zorlaşır, bağırsak sistemi de tam gelişmediği için gaz oluşur. Ağlarken ve emerken hava yutulması da gazın artmasına yol açar. Bunun sonucunda da ıkınmak kaçınılmaz olur.
 
Geri
Üst