AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

5 adımda adres kodu nasıl öğrenilir?

haberci

Yeni Üye
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı, geçtiğimiz günlerde var olan sistemin getirdiği sorunlar nedeniyle her haneye adres kodu verileceğini açıklamıştı. DASK’ın paylaştığı bilgiye göre adres kodu dönemi resmen başladı. İşte “
5 adımda adres kodu nedir, nasıl sorgulanır?”
sorusunun cevabı!
Adres kodu sorgulama nasıl yapılır?
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu
görüşmelerinde yeni adres sistemiyle ilgili bazı açıklamalar yapıldı. Adres Daire Başkanı
Levent Yazıcı,
PTT Kargo’nun kendi web ara yüzünü oluşturduğunu ve çalışmaların devam ettiğini açıklamıştı. Yazıcı, BTK, İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve diğer kargo şirketleriyle görüşmelerin devam ettiğini belirtmişti.
Adres kodu nedir?
Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır. 1 Mart 2013’den itibaren zorunlu deprem sigortası poliçesi işlemlerinde ve daha birçok işlemde kullanılmaya başlanmıştı. Bundan sonrası için de genel olarak Nüfus ve Vatandaşlık işlerinde de kullanılacak olan adres kodu sorgulama adımlarını sizler için hazırladık.
Adım 1:
DASK’ın oluşturduğu Adres Kodu Sorgulama sayfasına
buradan
giriş yapın.
Adım 2:
Sorgulama sayfasında “adres kodunu öğren” kutucuğunu işaretleyip, aşağıda yer alan
il, ilçe, bucak/köy ve mahalle bilgilerini
açılır menüden seçip devam edin.
Adım 3:
Bu adımda cadde, sokak, bulvar, bina ya da site adı ve numarasına göre sorgulama yapıp oturduğunuz binayı seçin.
Adım 4:
Binanızı seçtikten sonra adres kodunuzu görmek için
iç kapı numaranızı
açılan listeden seçin.
Adım 5:
Yukarıda beyan ettiğiniz adresinize ait
bina kodu
ve
adres kodu
nuzu
görüntüleyebilirsiniz.

Adres kodu, ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır. Bu kodlar 1 Mart 2013'ten itibaren zorunlu deprem sigortası poliçesi işlemlerinde ve birçok resmi işlemde kullanılmaktadır. Ayrıca Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından da kullanılacak olan adres kodları, her haneye dağıtılacak ve vatandaşların daha kolay ve doğru bir şekilde adres bilgilerini paylaşmalarını sağlayacaktır.

Adres kodu sorgulama işlemi için ise beş adım izlenmelidir:

Adım 1: DASK'ın oluşturduğu Adres Kodu Sorgulama sayfasına girilir.
Adım 2: Sorgulama sayfasında "Adres kodunu öğren" kutucuğu işaretlenir ve il, ilçe, bucak/köy ve mahalle bilgileri seçilir.
Adım 3: Cadde, sokak, bulvar, bina ya da site adı ve numarasına göre sorgulama yapılır ve oturulan binanın seçilmesi sağlanır.
Adım 4: Binanın seçilmesinin ardından iç kapı numarası seçilir.
Adım 5: Bu adımların tamamlanmasının ardından, beyan edilen adrese ait bina kodu ve adres kodu görüntülenebilir.

Bu adımları takip ederek, kendinize ait adres kodunu kolayca öğrenebilir ve resmi işlemlerde kullanabilirsiniz. Eğer bu konuda herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, ilgili kurumlardan destek alabilirsiniz.

Geri