AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

4735 sayili kanun fiyat farki nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

4735 sayılı kanun fiyat farkı nedir?​

Fiyat farkı uygulaması 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunun 8. Maddesinde belirtilmiş olup, esas ve usullerinin tespitinde Bakanlar Kurulu yetkilidir. Fiyat farkı; Sözleşme kapsamında yapılan imalatın ihale tarihi ile iş programına göre uygulamasının yapılacağı ay arasındaki fiyat değişimini ifade eder.

Fiyat farkı teminat kesintisi nedir?​

Fiyat farkı ödenmesi öngörülerek ihale edilen işlerde fiyat farkı olarak ödenecek bedelin, sözleşme bedelinde artış meydana gelmesi halinde bu artış tutarının % 6 ‘sı oranında teminat olarak kabul edilen değerler üzerinden ek kesin teminat alınır.
Anahtar teslimi inşaat sözleşmesi nedir?
İş yeri veya konut satın alırken ya da kiralarken yapı ile ilgili tüm işlemlerin tamamlanarak yapının eksiksiz bir şekilde alıcıya teslim edilmesine anahtar teslim denir. Alıcılar, tüm işlemlerin yapılmasını ve ek masraf yapmamayı tercih ediyorsa bu yöntemi kullanır.

Anahtar teslim usulü sözleşme nedir?​

Anahtar Teslimi Götürü Bedel Sözleşme; uygulama projeleri ve bunlara ilişkin mahal listelerine dayalı olarak, işin tamamı için isteklinin teklif ettiği toplam bedel üzerinden gerçekleştirilen sözleşmedir.

Fiyat farkı neye göre verilir?​

Fiyat farkı hesabı sözleşme türüne göre “Anahtar teslim götürü bedel, teklif birim fiyatlı yada karma” değişiklik göstermez. Yapım işlerinde fiyat farkı hesabı “F = An x B x ( Pn – 1 )” formülüne göre hesaplanır. An : Hakediş tutarı. Avans verilen işlerde avans tutarı hakediş tutarından düşürülerek An değeri bulunur.
Fiyat farkı sözleşme bedeline dahil mi?
Sözleşmelerde yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz. Bu esasların uygulanması sonucu sözleşme bedeline ek olarak ödenecek ya da kesilecek bedeller, fiyat farkı olup sözleşme bedelini etkilemez.
İş artışı her halükarda sözleşme değişikliğini gerektirdiğinden 488 sayılı Kanun’un 14. maddesi uyarınca artan tutar binde 9,48 oranında Damga Vergisi’ne tabidir.
 
Geri
Üst