AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

4734 sozlesmeyi kim imzalar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

4734 sözleşmeyi kim imzalar?​

4734 sayılı Kanunun 46 ncı maddesine göre, sözleşme idarece hazırlanır ve ihale yetkilisi ile yüklenici tarafından imzalanır.

Doğrudan Temin iş bitirme belgesi verilir mi?​

Doğrudan Temin iş bitirme belgesi verilir mi?
Yazılı sözleşme imzalanan doğrudan temin yöntemine göre yapılan alımlarda, diğer şartların gerçekleşmesi koşuluyla, iş deneyim belgesi düzenlenebilir.

Mal ve hizmet Alımı birlikte yapılabilir mi?​

Mal ve hizmet Alımı birlikte yapılabilir mi?
Maddesinde; ”Aralarında kabul edilebilir doğal bir bağlantı olmadığı sürece mal alımı, hizmet alımı ve yapım işleri birarada ihale edilemez.” şeklinde hüküm tesis edilmiş olup, ihale yapan kurumlara mal, hizmet ya da yapım işlerine ilişkin ihalelerin bir arada yapılabilmesi için doğal bağlantının bulunması şartı …

İhale yetkilisi kim olur?​

4734 sayılı Kanunun tanımlar bölümünde ihale yetkilisi “İdarenin, ihale ve harcama yapma yetki ve sorumluluğuna sahip kişi veya kurulları ile usulüne uygun olarak yetki devri yapılmış görevlilerini ifade eder” şeklinde tanımlanmıştır.

İş bitirme belgesi nasıl alınır?​

İş bitirme belgesi nasıl alınır?
İş deneyim belgesi, iş bitirme belgesi alabilmek için işin yapıldığı idareye dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekmektedir. Yönetmeliklerde yer alan düzenlemelere göre; standart form olarak iş deneyim (iş bitirme) belgeleri kamuya yapılan işlerde ve özel sektöre yapılan yapım işlerinde düzenlenmektedir.

Fatura iş deneyim belgesi yerine geçer mi?​

Fatura iş deneyim belgesi yerine geçer mi?
Firmaların özel sektöre yaptıkları mal satışlarından iş deneyimi olarak yararlanmaları mümkündür. Özel sektöre gerçekleştirilen mal satışlarına ilişkin sözleşme ve bu sözleşme çerçevesinde düzenlenen fatura örnekleri veya bu örneklerin mevzuata uygun suretleri iş deneyimini gösteren belgelerdir.
Hangi işler hizmet alımına girer?​
Hizmet kavramı Kanunun 4. Maddesinde, Bakım ve onarım,taşıma,haberleşme,sigorta,araştırma ve geliştirme… Şeklinde tanımlanmış olup, buna göre bakım ve onarım kapsamındaki küçük onarımların da hizmet alımı yoluyla ihale edilmesi gerekmektedir.

Üniversitelerde ihale yetkilisi kimdir?​

Üniversitelerde ihale yetkilisi kimdir?
Üniversiteler tarafından yapılan ihalelerde, ihale yetkilisi konumundaki kişi “Daire Başkanı ” iken, ihale komisyonu başkanı olarak görevlendirdiği kişi hiyerarşik olarak amiri konumundaki “Rektör veya Rektör Yardımcısı” olamaz.

Harcama yetkilisinin görevi nedir?​

Harcama yetkilisinin görevi nedir?
Harcama yetkilileri, harcama talimatlarının bütçe ilke ve esaslarına, kanun, tüzük ve yönetmelikler ile diğer mevzuata uygun olmasından, ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasından ve bu Kanun çerçevesinde yapmaları gereken diğer işlemlerden sorumludur.

Teknik şartnameye kimler imza atar?​

15. Teknik şartnamelerde; idari, hukuki, vb. teknik olmayan isteklere yer verilmez. 16. Teknik şartnamede istenilen özellikler maddeler halinde numaralandırılarak belirtilmelidir. 17. Teknik Şartname proje yürütücüsü tarafından hazırlanarak imzalanmalıdır.
 
4734 sayılı Kanuna göre, sözleşme idare tarafından hazırlanır ve ihale yetkilisi ile yüklenici tarafından imzalanır. Doğrudan Temin yöntemiyle yapılan alımlarda yazılı sözleşme imzalandığı takdirde iş bitirme belgesi düzenlenebilir. Mal ve hizmet alımları aralarında kabul edilebilir doğal bir bağlantı olmadığı sürece bir arada ihale edilemez.

İhale yetkilisi, idarenin ihale ve harcama yapma yetki ve sorumluluğuna sahip kişi veya kurulları ile usulüne uygun olarak yetki devri yapılmış görevlileri olarak tanımlanmıştır. İş bitirme belgesi alabilmek için işin yapıldığı idareye başvuruda bulunulması gerekmektedir. İş deneyim belgesi alırken fatura yerine geçebilir ve özel sektöre yapılan mal satışları da iş deneyimi olarak kabul edilebilir.

Hizmet alımı kapsamına bakım ve onarım, taşıma, haberleşme, sigorta, araştırma ve geliştirme gibi faaliyetler girer. Üniversitelerde ihale yetkilisi genellikle Daire Başkanı olup, ihale komisyonu başkanı Rektör veya Rektör Yardımcısı olamaz. Harcama yetkilileri, harcama talimatlarının bütçe ilke ve esaslarına, kanun, tüzük ve yönetmeliklere uygun olmasından sorumludur.

Teknik şartnamelerde idari, hukuki ve teknik olmayan isteklere yer verilmez. Teknik şartname proje yürütücüsü tarafından hazırlanır ve imzalanır.
 
Geri
Üst