AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

471 B nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

471 B nedir?​

47/1-b trafik ceza kodu nedir sorusunun cevabı kırmızı ışıkta geçen sürücüleri ilgilendiriyor. Bu ceza kodu kırmızı ışığa rağmen durmayıp yola devam eden sürücülere kesilmiş olan trafik ceza kodudur. EDS tarafından bu trafik cezası tespit edilir ve sürücünün adresine gönderilir.

64 1 b1 trafik cezası nedir?​

Gereksiz sis farlarını yakma cezası olarak bilinen 64/1-b-1 trafik cezası, kurala uymayan sürücülere yazılmaktadır. 64/1-b-1 Trafik Cezası Ne Kadar? Sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havaların dışında sis ışıkları diğer farlar ile birlikte kullanılırsa, 64/1-b-1 trafik cezasıyla karşılaşılmaktadır.

61 1 1 trafik cezası nedir?​

61 1 1 trafik cezası nedir?
Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerler bulunur. Sürücülerin bu yerlerde araçlarını park etmesi sonucunda cezai işlem uygulanır. Buna 61/1-a trafik cezası diyebiliriz.

47 1 B kusur oranı yüzde kaç?​

47 1 B kusur oranı yüzde kaç?
DURUM 47 B aracı, kontrolsüz U dönüşü yaparak A aracı ile çarpışıyor. B aracı %100 kusurludur.

471 TL trafik cezası nedir?​

47/1-b TRAFİK CEZASI MADDESİ 47/1-b trafik cezası kırmızı ışıkta geçen sürücülere uygulanan bir trafik cezasıdır. Diğer bir ifade ile kırmızı ışık cezası olarak da bilinmektedir.

64 trafik cezası nedir?​

64/1-b-4 trafik cezası sürücülerin öndeki aracı geçerken, uyarı için kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkları yakması durumunda verilen bir cezadır. Kara Yolları Trafik Kanunu gereğince bu kurala uymayan sürücüler 64/1-b-4 trafik cezası tatbik edilir.

61 1 C cezası ne kadar 2022?​

61 1 C cezası ne kadar 2022?
Taşıt yolu üzerinde geçiş yolları önünde veya üzerinde park etmek, 61/1-c trafik cezası 108 tl idari trafik para cezası ile cezalandırılmaktadır.

61 1 C nedir?​

61 1 C nedir?
61/c maddesi, yol üzerinde ki geçişlere park etmenin yasak olduğunu anlatan bir kuraldır. Bu kurala uymayanlara para cezası uygulanır. 61/c Cezası Ne Kadardır? 61/c kuralına uymayan kişilere Türk Trafik Kanunları gereği 132 TL para cezası uygulanır.
Trafik ceza türü tescil plakasına ne demek?​
Trafik kuralları kiralayan/kullanıcı tarafından ihlal edildiğinde aracın tescil plakasına göre trafik cezası düzenlenmekte, aracın maliki tarafından bu cezanın kaldırılması için dava açılmakta ve cezanın kendi ihlalinden kaynaklanmadığı ispat edilmek zorunda kalınmaktadır.
Tescil plakasına yazılan ceza nasıl ödenir?​
İnteraktif Vergi Dairesi’nden trafik cezası ödeme İnteraktif Vergi Dairesi ana sayfaya girerek “MTV ve Trafik Para Cezası” seçeneğine tıklayın. T.C. / Vergi Kimlik Numarası, Plaka ya da Özel Plaka seçeneklerini doldurup, ardından güvenlik kodunu yazın. Sorgulama işleminden sonra borcunuz varsa ödeyebilirsiniz.

Plakaya yazılan trafik cezası nasıl ödenir?​

Plakaya yazılan trafik cezası nasıl ödenir?
Trafik para cezası ödemek için birden çok alternatifiniz bulunmaktadır. Vergi dairesi, Banka şubeleri ve PTT’den ödeme yapabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ya da araç plakanız ile ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
47/1-b trafik ceza kodu, kırmızı ışıkta geçen sürücülere uygulanan bir ceza türüdür. Bu ceza, kırmızı ışığa rağmen durmayıp yola devam eden sürücülere kesilir. EDS tarafından bu ceza tespit edilir ve sürücünün adresine gönderilir. Öte yandan 64/1-b-1 trafik cezası ise gereksiz sis farlarını yakma durumunda yazılan bir ceza olarak bilinir. Sürücüler sisli, karlı ve yağışlı havalarda sis ışıklarını diğer farlarla birlikte kullanırlarsa bu ceza ile karşılaşırlar.

Ayrıca, 61/1-a trafik cezası, taşıt yolu üzerinde durmanın yasak olduğu yerlere park eden sürücülere kesilen bir ceza türüdür. 47 1 B kusur oranı ise bir durumda B aracının kontrolsüz U dönüşü yaparak A aracı ile çarpışması durumunda B aracının %100 kusurlu olduğunu ifade eder.

Trafik cezası ödemeleri için ise çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Örneğin, vergi dairesi, banka şubeleri ve PTT üzerinden ödeme yapabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız veya araç plakanızı kullanarak ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Geri
Üst