4250 sayili kanun nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

4250 sayılı kanun nedir?​

Bu Kanunun amacı her türlü ispirto ve ispirtolu içkilerin üretimi, iç ve dış alım ve satımı, dağıtımı ve fiyatlandırılmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

4250 sayılı kanun ne zaman çıktı?​

Bilindiği gibi, 2013 yılında 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu’nun (4250 sayılı Kanun) 6. maddesi yeniden düzenlenmiş ve alkollü içkilerin her türlü reklam ve tanıtımının yapılması yasaklanmış ve alkollü içki satışına yönelik birtakım kısıtlamalar getirilmiştir.
Ispirtolu içkiler nelerdir?
İspirto, İngilizcede “denatured alcohol” olarak adlandırılan yanıcı ve zehirli bir maddedir. Oda sıcaklığında sıvı halde bulunur. İspirto, etil alkolün içecek olarak ve gıdalarda kullanılmamasını sağlamak için içine metil alkol katılarak üretilir. Tehlikesinden dolayı tanınması için renklendirilmiştir.

Benzinlikte bira satılır mı?​

Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, her türlü eğitim ve öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastahane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içkilerin satışı yapılamayacak.

6487 sayılı kanun nedir?​

6487 Sayılı Kanun’un 7 nci maddesi ile Gelir Vergisi Kanununun geçici 75 inci maddesinde yer alan “31/12/2013” ibaresi “31/12/2023” şeklinde değiştirilerek, AR-GE ve destek personeline yapılan ve süresi 31 Aralık 2013 de dolacak olan gelir vergisi stopaj desteğinin süresi 31 Aralık 2023’e kadar uzatılmıştır.
Devlet memuru içki içebilir mi?
Memurların işyerinde alkollü içki kullanmaları veya işyerine alkollü halde gelmeleri disiplin cezası gerektiren hallerdendir. Kanun maddesinde disiplin cezasını gerektiren durum göreve alkollü gelmek görev yerinde alkollü içki içmek olarak tanımlanmıştır.

Benzinlikte içki satışı var mı?​

Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, eğitim ve öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içki satışı yapılamaz.

Opette içki satılıyor mu?​

BENZİN İSTASYONLARINDA ‘ALKOLLÜ İÇKİ’ SATIŞI YASAKLANDI! Benzin istasyonlarının alkollü içki satma izinleri yenilenmeyecek. Trafikte alkollü sürücülerin artış göstermesi nedeniyle hükümet bir takım tedbirler almaya başladı.
Alkol cezası memuriyete engel mi?
657 sayılı Kanunun 48. maddesinde kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl ve üzeri mahkumiyet memurluğa engel olmakla birlikte Yönetmelik ağır hapis veya altı aydan fazla hapis cezasını bekçi olarak atanmaya engel kabul etmiştir.

Devlet memuru pavyona gidebilir mi?​

Talimatta, bu kapsamda hangi rütbe ve görevde olursa olsun hiçbir personelin planlı ve rutin olarak yapılan uygulamalar dışında bar, pavyon, disko ve benzeri yerlerle oyun ve eğlence mekanlarına gitmeyecekleri belirtildi.

Geri