- Konu Yazar
42 madde ne demek?
MADDE 42. — Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Eğitim ve öğretim, Devletin başıfia gelen ödevlerin dendir. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gö zetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.3194 sayılı imar Kanunu 42 maddesi nedir?
3194 sayılı Yasa’nın 42. maddesinde düzenlenen idari para cezaları, imar ve kamu düzenine aykırı davranışların önlenmesi amacıyla, araya yargısal bir karar girmeden, idarenin doğrudan işlemiyle idare hukukuna özgü usullerle kesilen ve uygulanan yaptırımlardır.Imar cezası nasıl silinir?
Imar cezası nasıl silinir?İmar para cezaları kendiliğinden iptal edilmeyecektir. Ancak kanunun açık hükmünce usulüne göre alınan Yapı kayıt belgesi için imar para cezası iptal edilecektir.
5940 sayılı kanun nedir?
5940 sayılı Kanunla yapılan düzenleme ile, yapı sahibinin aynı zamanda yapı müteahhidi olmadığı, yapı müteahhidinin yapım işlerine ait vergi, sigorta ve diğer sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeniyle yapı kullanma izni alınamayan yapılarda, fenni mesullerce denetime ilişkin mimarlık ve mühendislik raporları …Ruhsatsız yapı yıkılır mı?
3194 sayılı İmar Kanunu’nun kuralları kamu düzeni ile ilgilidir. Bu Yasa gereğince tüm yapıların yapımı yetkili yönetimlerden yapı ruhsatı alınmasına bağlıdır. Yapı ruhsatsız yapılan ve yapı ruhsatına bağlanamayan yapıların yıkılması zorunludur.Kaçak yapıyı kim mühürler?
Kaçak yapıyı kim mühürler?kaçak inşaatı kim mühürler Haberi İmar Kanunu’nun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespit edilirse yapı derhal mühürlenerek inşaat durduruluyor.
Imar para cezası ödenmezse ne olur?
Bu nedenle idari para cezası ödenmezse hapis cezasına çevrilemez. İdari para cezası ödenmezse, cezanın tahsili amacıyla borçlu kişi hakkında yalnızca icra işlemleri yapılabilir. Uygulamada çoğu zaman kişi adına kayıtlı taşınmaz mallar ile araba veya banka hesaplarına haciz konulmaktadır.Kıyılardan yararlanma hakkı nedir?
1982 Anayasamız “kıyılardan yararlanma” hakkına 43. Maddesinde yer vermiştir. Bu madde uyarınca, “Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Deniz, göl ve akarsu kıyılarıyla, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir.Müteahhit SGK prim borcunu kim öder?
Müteahhit SGK prim borcunu kim öder?Yapının müteahhidi olmayan bağımsız bölüm sahipleri vergi borcunun ne mükellefi ne de sorumlusu olmadığı gibi, sigorta priminin de borçlusu değildir. Vergi ve sigorta borcunun mükellefiyeti ve sorumluluğu yapı müteahhidinin şahsındadır.