Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

4007 bilim Senligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

4007 bilim Şenliği nedir?​

4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim – teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamaktadır.

Bahçelievler Bilim Şenliği nerede?​

Bahçelievler Bilim Şenliği nerede?
Projemizde anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri, öğretmenler ve bilime gönül veren 7’den 70’e herkese yönelik etkinlikler Bahçelievler İTO Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Tübitak 4007 Bilim Şenliği nerede?​

Tübitak 4007 Bilim Şenliği nerede?
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamındaki İstanbul Bilimle Şenleniyor Projesinin etkinlikleri 7-9 Ekim 2021 tarihleri arasında 09.00-17.00 saatleri arasında Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılacak.

TÜBİTAK pti ödemeleri ne kadar?​

PTİ’nin miktarı proje süresine göre değişmektedir. Bir projedeki PTİ miktarı, Proje yürütücüsünün üst sınırının proje süresiyle çarpımının 2,5 katıyla çarpımından elde edilen miktarı geçemez. Örneğin, proje süresi 24 ay, proje yürütücü üst sınırı 2.500 TL olduğunda PTİ=2.500*24*2,5=150.000 TL olmaktadır.

TÜBİTAK pti nasıl hesaplanır?​

TÜBİTAK pti nasıl hesaplanır?
Zamanının % 40’ını projeye ayıran kamu personelinin projeye katkı oranı tam olarak kabul edilir. Bu kişilere verilecek PTİ, kişinin bir ayda ödenmekte olan tutarın ve yukarıdaki limitler esas alınarak projeye ayırdığı zamana (katkı oranı) göre hesaplanır . (Katkı oranı: Projeye ayıracağı zaman yüzdesi /%40).

Proje yürütücüsü ne demek?​

Proje yürütücüsü ne demek?
Proje yürütücüsü, projeyi öneren kuruluşun kadrolu personeli olmak zorundadır. Özel kuruluşun yer aldığı projelerde proje yürütücüsünün, programın son başvuru tarihinden önce en az altı ay süresince ilgili özel kuruluşta çalışıyor olması gerekir.
Bilim şenliğinde neler yapılabilir?​
Bilim şenlikleri, genel olarak bilim merkezleri, okullar gibi kurumlar tarafından düzenlenen ve içerisinde bilim, sanat, teknoloji, matematik gibi birçok farklı alanda çocuklara yönelik atölyeler, onların ilgilerini çekecek etkinlikler, bilim yarışmaları ve çeşitli bilim şovları sunan, her çocuğun mutlaka deneyimlemesi …

Müdür Yardımcısı TÜBİTAK yürütücüsü olabilir mi?​

Müdür Yardımcısı TÜBİTAK yürütücüsü olabilir mi?
Proje yürütücüsü kurum / kuruluşta kadrolu ya da tam zamanlı görevli bir öğretmen proje yürütücüsü olabilir. Kurum ve kuruluş müdürü veya müdür yardımcıları proje yürütücüsü olamaz.

Proje yürütücüsü ne iş yapar?​

Proje yürütücüsü ne iş yapar?
Proje Yürütücüsü Kurum/Kuruluş tarafından proje faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla görevlendirilen ve proje yürütme sorumluluğunu Kuruluşu adına taşıyan, araştırmacıyı ifade eder.

Kimler proje yürütücüsü olabilir?​

A. Proje Yürütücüsü Üniversite/Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli olması durumunda, projeyi öneren kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli olması ve doktora derecesine/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık derecesine/sanatta yeterlik derecesine sahip olması
 
4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı, TÜBİTAK tarafından düzenlenen bir programdır. Amacı, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun geniş kesimlerine yayılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim-teknoloji etkileşiminin etkinlikler yoluyla kavratılmasını hedeflemektedir. Bu şenlikler, genellikle bilim merkezleri, okullar gibi kurumlar tarafından düzenlenir ve içerisinde birçok farklı alanda çocuklara yönelik atölyeler, ilgi çekici etkinlikler, bilim yarışmaları ve bilim şovları gibi aktiviteler barındırır.

4007 Bilim Şenlikleri, katılımcılara bilimin pratiğini deneyimleme şansı sunar. Özellikle çocuklar için eğlenceli ve öğretici bir ortam oluşturarak bilime olan ilgiyi arttırmayı hedefler. Ayrıca bu şenlikler, bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratmak, gençlerin bilimle buluşmalarını sağlamak ve toplumda bilimsel düşünceyi teşvik etmek amacıyla düzenlenir.

Bu tür etkinlikler, genellikle çocukların ve gençlerin bilime karşı ilgisini artırmak, meraklarını geliştirmek ve bilimsel düşünme becerilerini desteklemek için önemli bir platform sağlar. Bilim şenliklerindeki etkinlikler arasında deney laboratuvarları, interaktif sergiler, bilimsel gösteriler, atölye çalışmaları, seminerler, yarışmalar, bilim panelleri ve daha birçok aktivite yer alabilir.

Etkinlikler genellikle açık ve interaktif bir formatta gerçekleştirilir, böylece katılımcılar bilimi deneyimlemek ve öğrenmek için aktif rol alabilirler. Bu tür etkinlikler sayesinde bilime olan ilgi ve merakın artması, gençlerin bilimsel alanlarda kariyer yapmaya teşvik edilmesi ve toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılması hedeflenir.
 
Geri
Üst