AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

40 gunluk taze fasulye ne zaman ekilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

40 günlük taze fasulye ne zaman ekilir?​

Örtü altı taze fasulye yetiştiriciliğinde ilkbahar döneminde 1 Mart, Sonbahar döneminde 15 Temmuz – 1 Ağustos tarihlerinde tohum ekimi yapılır.

En lezzetli taze fasulye hangisi?​

En lezzetli taze fasulye hangisi?
ayşekadın fasulye ve boncuk fasulyeye oranla daha ince ve uzundur. bilhassa zeytinyağlı yaparken tercih edilir. lezzetlisi hakikaten lezzetlidir. pişirmesi biraz uzun süren, ama normal taze fasulyeden çok daha lezzetli bir sebzedir.

Fasulye nasıl büyür?​

Fasulye nasıl büyür?
Fasulye yetiştiriciliği için uygun iklim ve toprak şartlarının sağlanması gerekiyor. Fasulye tohumu 15 ile 20 derece sıcaklık arasında çimleniyor. Tohumların çıkışı, ekimin ardından ortalama 7-10 gün içinde gerçekleşiyor. Düşük sıcaklıklarda, çıkış süresi 20-25 günü bulabiliyor.

Taze fasulye ekimi ne zaman yapılır?​

Fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayının son haftasına kadar kademeli olarak ekim yapılabilir. Örtü altı taze fasulye yetiştiriciliğinde ilkbahar döneminde 1 Mart, Sonbahar döneminde 15 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde tohum ekimi yapılır.

Gina fasulye kaç günde yetişir?​

Gina fasulye kaç günde yetişir?
Tohumların çimlenme süresi 7 ila 10 gün arasında değişiklik gösterebilmektedir. En kısa bir hafta içerisinde fasulye tohumlarının çimlendiğini görebilirsiniz.

Fasulyeye gübre ne zaman verilir?​

Fasulyeye gübre ne zaman verilir?
Gübre, tohum ekim öncesi veya tohum ekimi ile birlikte ve 6-‐8 cm tohumun altına ve yanına gelecek şekilde uygulanır. Serpme yöntemi ile taban gübre uygulamalarında gübrelerin 10-‐12 cm derinliğe karıştırılması gerekir. Tohum ekim zamanı toprak sıcaklığının +20 C0’nin biraz üzerinde olması erken çıkış sağlar.
Taze fasulye verimi nasıl artırılır?​
Kuru rüzgarlar; çiçeklenme ve döllenmeye, kuvvetli rüzgarlarda sırık fasulyelerin yatmasına neden olmaktadır. Fasulye; derin, geçirgen, su tutma kapasi- tesi yüksek ve organik maddece zengin, kumlu- tınlı bahçe toprağını tercih etmektedir. Torak pH’ı 5.5-6.7 olan yerlerde iyi ürün alınmaktadır.

Ayşe fasulye mi çalı fasulye mi?​

Ayşe fasulye mi çalı fasulye mi?
Çalı fasulyesi (sırık fasulye ) çekirdekli değildir,yumuşaktır, uzun boyludur. Dilimlemeden ve bölmeden pişirilebilir. Şeker fasulye, kısa, çekirdeksiz ve inceciktir, bölmeden pişirebilirsiniz. Mevsiminde ve taze aldığınıza emin olduğunuz fasulyeleri ayıklamadan önce yıkayın.

Fasulye ne kadar sürede büyür?​

Fasulye ne kadar sürede büyür?
Fasulyede vejatasyon süresi 70-140 gün arasındadır. Vejetasyon süresi, bitkinin sarılıcı ve bodur olmasına, erkenci veya geçci olması yanında bölgenin ekolojik koşullarına göre de değişmektedir. Bodur çeşitlerde çiçeklerime 10-15 gün, yan sarılıcılarda 20-25 gün sarılıcı çeşitlerde 30 günün üzerindedir.

Fasulye kaç günde bir su verilir?​

Fasulye çiçeğe duruncaya kadar fazla sulanmaz. Yine de aşırı sıcak ve kurak havalarda fideler susuz bırakılmamalıdır. Çiçeklenen ve meyveye duran fasulyeler artık düzenli sulanır. Kökü kurumadan her 4-5 günde bir doyunca su verilir.

Fasulye kaç günde çıkar?​

Fasulye kaç günde çıkar?
Fasulye tohumu 15-20 °C’de çimlenmekte, 15 °C’nin altında yavaşlamakta, 10 °C’nin altında ve 35°C’nin üstünde ise çimlenme çok az veya hiç olmamaktadır. Çıkış ekimden sonra optimum nem ve sıcaklıkta 7-10 gün sonra olur. Çimlenme 15 °C’nin altında yavaşlar. Düşük sıcaklıklarda çıkış süresi 20-25 gün olabilir.

Fasulye topraktan kaç günde çıkar?​

Fasulye topraktan kaç günde çıkar?

Ayşe kadın fasulye kaç günde çıkar?​

Ayşe Kadın Fasulye Yetiştiriciliği Fasulye Hasat Fasulyeler taze olarak değerlendirilecekse ekimden 50-55 gün sonra hasada başlanır. Hasat elle yapılır ve 3-4 günde bir tekrarlanır. Hasat olgunluğuna gelmiş baklalar hasat edilmeli ve olgun baklaların bitki üzerinde unutulmamasına özen gösterilmelidir.
 
Merhaba!

Taze fasulye ekimi hakkında verdiğiniz bilgiler doğru ve önemli detayları içeriyor. Fasulye, tohumdan yetişen bir sebze olduğu için toprak, su ve güneş gibi doğru şartlara ihtiyaç duyar. Fasulye bitkisinin çimlenme süreci genelde 7-10 gün arasında tamamlanır ancak düşük sıcaklıklarda bu süre uzayabilir.

Fasulyenin büyüme süreci genellikle 70-140 gün arasında değişiklik gösterebilir. Ayşekadın fasulye ve boncuk fasulyeye göre ince ve uzun yapısı ile tercih edilen lezzetli bir çeşittir. Bunun yanı sıra Gina fasulye de hızlı bir şekilde çimlenen ve büyüyen bir fasulye çeşididir.

Fasulye yetiştirirken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de sulama sürecidir. Fasulye çiçeklenmeye başlayana kadar fazla sulanmamalı, ancak sıcak ve kurak havalarda susuz bırakılmamalıdır. Çiçeklenme döneminde ve meyveye duran fasulyelerde ise düzenli sulama yapılmalıdır.

Fasulye verimini artırmak için ise uygun toprak seçimi, doğru gübreleme ve bitkinin ihtiyaç duyduğu sulama miktarının sağlanması önemlidir. Rüzgarın fasulye bitkisine zarar vermemesi için de önlemler alınabilir.

Son olarak, Ayşe Kadın fasulyesinin ekimden 50-55 gün sonra hasat edilebileceğini belirtmişsiniz. Hasat döneminde olgun baklaların bitki üzerinde unutulmaması, verimli bir hasat süreci için önemlidir.

Eğer daha fazla sorunuz varsa ya da başka konularda bilgi almak isterseniz, sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst