- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
4 yıllık Üniversiteden açıköğretime geçiş nasıl yapılır?
Öğrenci eğer kurumlar arası yatay geçiş yapmak istiyorsa kayıtlı olduğu örgün eğitim programında tamamlamış döneme ait not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 puan alması gerekmektedir. İşte örgün öğretimden açıköğretime geçiş 2021 şartları: · Öğrenci bitirdiği dönemdeki sınavlarından geçmiş olması gerekmektedir.Yatay geçiş ne zaman belli olur?
Yatay Geçiş Ne Zaman Yapılır? Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.YÖK’ün internet sitesinden ilan edilen yatay geçiş kontenjanları “Yatay Geçiş Kontenjan Listesi” üniversite ve program adı girildiğinde o programa ait üniversitenin kendi açmış olduğu güncel yurt içi ve dışı kontenjan sayısı bilgisine ulaşılabiliyor.
Açığa geçmek için ne yapmalıyım?
a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden;
- Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
- Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,
- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.
- Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir.
AÖF 4 yıllıktan 2 yıllığa geçiş var mı?
Lisans programı öğrencilerinden, ilk dört yarıyılından en az 120 AKTS kredilik ders alarak, başarılı olan, FF, YZ ve DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getirenler, programdan kaydını sildirmek koşuluyla önlisans diploması alabilirler.
Yatay geçişler ne zaman başlar 2022?
2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için yatay geçiş başvuruları 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların, Başvuru Formunu doldurup ıslak imzalı olarak ve formda belirtilen evraklarla birlikte şahsen veya posta ile Enstitü Sekreterliğine teslim etmesi gerekmektedir.Üniversite nakil işlemleri ne zaman?
Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.Kurumlar arası yatay geçişlerde kontenjan sayısı her sene Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir ve Kurum’un sitesinde ilan edilir. Kontenjan sayısı üniversitelerin yerleştirme sonuçlarındaki doluluk oranına göre her sene değişiklik gösterdiğinden, internet sitesinden takip edilmesi gerekir.
Açık liseye nasıl geçilir 2021?
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklardır.
Nasıl açığa geçilir lise?