4 Yıllık Lojistik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var? Türkiye’de birçok üniversitede lojistik bölümü bulunmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, ve Ege Üniversitesi gibi üniversitelerde bu bölümü tercih edebilirsiniz. Lojistik bölümü öğrencilere tedarik zinciri yönetimi, depoculuk, taşımacılık, lojistik planlama gibi konularda eğitim vermektedir. Bu bölümde öğrenciler, lojistik süreçleri hakkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda uluslararası ticaret ve işletme konularında da uzmanlaşmaktadır. Lojistik bölümü mezunları, lojistik şirketleri, ithalat ve ihracat firmaları, tedarik zinciri yönetimi departmanları gibi birçok sektörde iş imkanı bulabilmektedir.
İçindekiler
4 Yıllık Lojistik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
4 yıllık lojistik bölümü, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunmaktadır. Bu bölümü tercih etmek isteyen öğrenciler, aşağıdaki üniversitelerde 4 yıllık lojistik bölümüne başvurabilirler:1. İstanbul Üniversitesi: İstanbul Üniversitesi, 4 yıllık lojistik bölümüne sahip olan köklü üniversitelerden biridir. Lojistik alanında geniş bir eğitim programı sunmaktadır.
2. İstanbul Teknik Üniversitesi: İstanbul Teknik Üniversitesi, mühendislik alanında güçlü bir üniversitedir ve lojistik bölümü de bu alanda önemli bir yer tutmaktadır.
3. Marmara Üniversitesi: Marmara Üniversitesi, İstanbul’da bulunan bir diğer önemli üniversitedir. Lojistik bölümüne sahip olan üniversite, öğrencilere geniş bir lojistik bilgisi sunmaktadır.
4. Dokuz Eylül Üniversitesi: Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir’de bulunan bir üniversitedir. Lojistik bölümü öğrencilere lojistik süreçlerin yönetimi ve planlaması konularında eğitim vermektedir.
5. Ege Üniversitesi: Ege Üniversitesi, İzmir’de bulunan bir diğer önemli üniversitedir. Lojistik bölümü öğrencilere lojistik alanında gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedeflemektedir.
6. Anadolu Üniversitesi: Anadolu Üniversitesi, Eskişehir’de bulunan bir üniversitedir. Lojistik bölümü, öğrencilere lojistik yönetimi ve uluslararası taşımacılık gibi konularda eğitim sunmaktadır.
7. İzmir Ekonomi Üniversitesi: İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir’de bulunan bir özel üniversitedir. Lojistik ve uluslararası taşımacılık bölümü, öğrencilere lojistik sektöründe ihtiyaç duyulan bilgi ve becerileri kazandırmaktadır.
8. Beykent Üniversitesi: Beykent Üniversitesi, İstanbul’da bulunan bir diğer özel üniversitedir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin planlanması ve yönetimi konularında eğitim vermektedir.
9. İstanbul Ticaret Üniversitesi: İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul’da bulunan bir ticaret üniversitesidir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin yönetimi ve uluslararası ticaret konularında eğitim sunmaktadır.
10. Kocaeli Üniversitesi: Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli’de bulunan bir üniversitedir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin planlanması, yönetimi ve uluslararası taşımacılık konularında eğitim vermektedir.
11. Süleyman Demirel Üniversitesi: Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta’da bulunan bir üniversitedir. Lojistik bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin yönetimi ve lojistik operasyonlar konularında eğitim sunmaktadır.
12. Selçuk Üniversitesi: Selçuk Üniversitesi, Konya’da bulunan bir üniversitedir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin planlanması, yönetimi ve lojistik operasyonlar konularında eğitim vermektedir.
13. Gaziantep Üniversitesi: Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep’te bulunan bir üniversitedir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin yönetimi, lojistik operasyonlar ve uluslararası taşımacılık konularında eğitim sunmaktadır.
14. Karabük Üniversitesi: Karabük Üniversitesi, Karabük’te bulunan bir üniversitedir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin yönetimi, lojistik operasyonlar ve uluslararası ticaret konularında eğitim vermektedir.
15. Sakarya Üniversitesi: Sakarya Üniversitesi, Sakarya’da bulunan bir üniversitedir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin yönetimi, lojistik operasyonlar ve uluslararası taşımacılık konularında eğitim sunmaktadır.
16. Eskişehir Teknik Üniversitesi: Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir’de bulunan bir üniversitedir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin yönetimi, lojistik operasyonlar ve uluslararası ticaret konularında eğitim vermektedir.
17. Balıkesir Üniversitesi: Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir’de bulunan bir üniversitedir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin yönetimi, lojistik operasyonlar ve uluslararası ticaret konularında eğitim sunmaktadır.
18. Düzce Üniversitesi: Düzce Üniversitesi, Düzce’de bulunan bir üniversitedir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin yönetimi, lojistik operasyonlar ve uluslararası ticaret konularında eğitim vermektedir.
19. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde’de bulunan bir üniversitedir. Lojistik yönetimi bölümü, öğrencilere lojistik süreçlerin yönetimi, lojistik operasyonlar ve uluslararası ticaret konularında eğitim sunmaktadır.
4 Yıllık Lojistik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var? |
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 4 yıllık lojistik bölümü bulunmaktadır. |
Marmara Üniversitesi’nde 4 yıllık lojistik bölümü mevcuttur. |
İstanbul Üniversitesi’nde 4 yıllık lojistik bölümü vardır. |
Gebze Teknik Üniversitesi’nde 4 yıllık lojistik bölümü yer almaktadır. |
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 4 yıllık lojistik bölümü bulunmaktadır. |
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 4 yıllık lojistik bölümü vardır.
Anadolu Üniversitesi’nde 4 yıllık lojistik bölümü mevcuttur.
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde 4 yıllık lojistik bölümü yer almaktadır.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde 4 yıllık lojistik bölümü bulunmaktadır.