4 yillik bolumler ne zaman yatay gecis yapabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

4 yıllık bölümler ne zaman yatay geçiş yapabilir?​

4 yıllık eğitim veren lisans bölümünde yalnızca 2. ve 3.sınıfta geçiş yapabilirsiniz. Eğitim yılı 2 yarıyıldan ve toplamda 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Eğer 4 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5 ve 6.yarıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.
4 yıllık bölümleri kimler tercih edebilir?
Sorusunun en kritik cevap durumlarından biri de sınavlarda alınan baraj puanlardır. TYT’de 150 barajını geçen adaylar 2 yıllık ön lisans programları; AYT’de 180 barajını geçen adaylar 4 yıllık ve üstü lisans bölümlerini tercih etmeye hak kazanacaklardır.

Ösym 140 barajı nedir?​

ÖSYM BAŞKANI NE DEMİŞTİ? ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 140 puan alanlar için yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.”
4 yıllık üniversite tercih yapabilmek için baraj var mı?
Değişen sınav sistemi ile birlikte; adayların 2 yıllık ön lisans programlarından tercih yapabilmek için ham puanda 150 barajını; 4 yıllık lisans bölümlerinden tercih yapabilmek için ham puanda 180 barajını geçmiş olmaları gerekir.

TYT ile 4 yıllık bölüm tercih edilir mi?​

Arkadaşlar yeni sisteme göre artık TYT ile sadece 2 yıllık önlisans TYT bölümleri ve yetenek sınavı gerektiren bölümler alım yapmaktadır. Bazı Yetenek sınavı ile alan bölümler 4 yıllıktır. Eğer başarılı olursanız sadece TYT sınavı ve yetenek sınavına girip 4 yıllık bölüm okumuş olursunuz.
Baraj puanı 140 olanlar ne zaman tercih yapacak?
İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.” Ek tercih ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları 4-7 Ekim arasında gerçekleştirilecek.

Geri