AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

4 yillik acikogretim nasil okunur?

Editör

Yeni Üye

4 yıllık açıköğretim nasıl okunur?​

Aciktan üniversite okumak için ilk aşama olan sınavlara başvurun ve sınavlara girin.
- Eğer ki 2 yıllık yani önlisans bir bölüm okuyacaksınız yanlızca TYT sınavına başvurarak girin. ( En az 150 baraj puanı)
- 4 yıllık yani lisans bölümlerine girmek istiyorsanız TYT + YKS sınavlarına başvurarak sınava girin. (

Açık öğretimden hangi bölümler okunabilir?​

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
- Acil Durum Ve Afet Yönetimi.
- Adalet.
- Aşçılık.
- Bankacılık Ve Sigortacılık.
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı
- Coğrafi Bilgi Sistemleri.
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.

Açık üniversite kayıtları nasıl yapılır?​

Açık üniversite kayıtları nasıl yapılır?
AÖF ikinci üniversite kayıtları “https://aoskayit.anadolu.edu.tr” adresinden yapılıyor. Adaylar e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Dışarıdan hukuk nasıl okunur?​

açıköğretimde hukuk okunamaz, değinildiği üzere 2 senelik adalet okunabilir. 2-3 sene önce değişen sistemle, artık adalet bölümü okuyanlar dikey geçiş sınavı(dgs) ile hukuk lisans eğitimine 3. sınıftan devam edebiliyorlar.

Açıktan üniversite okumak nasıl oluyor?​

Açık öğretim üniversite okumak için okuyabileceğiniz bir bölüm tercih etmeniz doğru olacaktır. Çünkü mezun olamayacağınız üniversite programını seçmemek gerekir. İstediğiniz bölümü ve üniversiteyi seçtikten sonra kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Bu kayıt sonrasında açık öğretim üniversitesini okumaya başlayabilirsiniz.

Açık öğretim üniversite nasıl olur?​

Açık öğretim üniversite nasıl olur?
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir. public Fırsat eşitliği sunar.

4 yıllık açıköğretim bölümleri nelerdir?​

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları (4 Yıllık)
- Görsel İletişim Tasarımı
- Felsefe.
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.
- Sağlık Yönetimi.
- Sosyal Hizmet.
- Sosyoloji.
- Tarih.
- Türk Dili ve Edebiyatı

2 yıllık hangi bölümü tercih etmeliyim?​

En İyi 2 Yıllık Bölümler:
- İlk ve Acil Yardım (Paramedik)
- Adalet.
- Anestezi.
- Ağız ve Diş Sağlığı
- Odyometri.
- Bilgisayar Programcılığı
- Çocuk Gelişimi (2 Yıllık)
- Büro Yönetimi.

Üniversite açık öğretime nasıl geçilir?​

Üniversite açık öğretime nasıl geçilir?
Örgün öğretimden açık öğretime geçiş yapmak isteyen öğrenciler ilk önce bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Öğrenci eğer kurumlar arası yatay geçiş yapmak istiyorsa kayıtlı olduğu örgün eğitim programında tamamlamış döneme ait not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 puan alması gerekmektedir.

Açıköğretime nasıl kayıt olunur üniversite 2022?​

Öğrenciler 7 Şubat 2022 Pazartesi günü ile 18 Şubat 2022 Cuma günü saat 22:00’ye kadar işlemlerini yapabilecekler. Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Açık liseden sonra ne yapmalıyım?​

Açık lise (AÖL) diplomaları Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri vasıtasıyla alınabiliyor. Dönem sonunda mezun olmuş durumda olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilmiş olan tarihten yaklaşık olarak 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir.

Açıköğretim fakültesi hukuk bölümü var mı?​

Açıköğretim fakültesi hukuk bölümü var mı?

Açıköğretim Fakültesi bünyesinde hukuk bölümü bulunmamaktadır. Açıköğretim Fakültesi lisans programları arasında genellikle sosyal bilimler, işletme, iletişim gibi alanlar bulunmaktadır. Ancak, hukuk alanında eğitim almak isteyenler için Açıköğretim Fakültesi'nde 2 yıllık Adalet Programı bulunmaktadır.

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) aracılığıyla lisans düzeyinde hukuk eğitimi alabilirler. DGS, 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olan öğrencilere lisans düzeyinde dikey geçiş imkanı sunmaktadır. Dolayısıyla, açıköğretim yoluyla adalet programını okuyanlar, DGS sınavına girerek hukuk lisans eğitimine devam edebilirler.

Hukuk alanında eğitim almayı hedefleyen öğrencilerin bu süreci dikkatlice planlamaları ve gerekli sınavlara başvurularını zamanında yapmaları önemlidir. Ayrıca, herhangi bir konuda net olmayan detaylar için ilgili kurumlardan doğru ve güncel bilgi alınması önerilir.

Geri