- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
4 yas sendromu nedir?
4 yaş sendromu, çocukların gelişim dönemlerinin bir parçası ve sağlıklı bireyler olma yollarında bir geçiş aşaması olarak görülmesi gereken bir dönemi işaret ediyor. Çocukların daha inatçı ve sık sık “Hayır!” demeye meyilli oldukları bu dönem, aynı zamanda öğrenmeye de en açık oldukları dönemlerden bir tanesi.Obaderin amacı nedir?
“Ailelere okul öncesi eğitimin amacını, önemini açıklamak, Ailelerin okula uyum süresinde çocuklarına yardımcı olmalarını sağlamak, Ailelerin okuldaki eğitime paralel tutum ve davranışları benimsemelerini sağlamak, Ailelerin okuldaki eğitime katılımlarını artırmak.”
Çocuklarda 4 yaş sendromu nasıl olur?
Çocuklar özellikle 4 yaş içerisinde henüz anlamadıkları birçok farklı durumu algılamadıkları halde cevap verirler. Bu süreç içerisinde çocuklar herhangi bir fikri ya da öneriyi asla kabul etmezler. Anlamsız bir inatlaşma içerisine girerler. Devamlı hayır cevabını veren çocuklar bu dönemde uyum sorunu yaşarlar.
Obader nedir kısaca?
Okul Öncesi Eğitimle Bütünleştirilmiş Aile Destek Eğitim Rehberi (OBADER), TC Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında Okul Öncesi Eğitim Programı ile bütünleştirilerek oluşturulmuş bir rehber kitaptır.Çocuk hastalarında parmağın alttan gelen dokuları iyileştirilebilir.?
Parça doğrudan iyileşebilir veya parça alttaki dokulardan beslenemeyip siyahlaşabilir. Bu durumda bile çocuk hastalarda siyahlaşan doku yerinde bırakılıp alttan gelen dokular ile parmak ucunun iyileşmesi beklenmelidir. Bu şekilde alttan gelen dokularla parmağın orijinal yapısına yakın bir iyileşme sağlanabilir.
Peki, parmak ucu yaralanmaları elin en sık görülen bölgelerindendir?
Parmak ucu yaralanmaları elin en sık görülen yaralanma bölgesi olmasına bağlı olarak tedavi sonrası en sık sorunlarla karşılaşılan bölgelerdendir.
Parmak ucu elin hemen hemen tüm fonksiyonlarının yapılması için kullanılan ve dış etkenler ile en çok karşılaşan kısmıdır. Parmak ucunda duysal uyarıları toplayan birçok sinir ucu bulunur. Tırnak parmak ucunun üst tarafında gelen travmalara karşı koruyucu bir tabaka oluşturur.
Peki, parmak ucu kopmalarının tedavisi nelerdir?
Parmak ucu kopmaları parmak kopmalarının en sık görüldüğü kısımdır. Travma tipinin öğrenilmesi tedavi seçeneğinin belirlenmesinde önemlidir. Mutlaka dolaşım ve duysal muayene yapılmalıdır. Parmak ucunda tırnak altında gelişebilen yaralanmalar atlanabilir. Parmak ucu hareketlerinin değerlendirilmesi gerekir.