AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

4 sinif sosyal konulari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

4 sınıf sosyal konuları nelerdir?​

2021-2022 eğitim-öğretim yılında MEB tarafından uygulanacak olan 4. sınıf Sosyal Bilgiler konuları ve müfredatı belli oldu!…
- BİREY VE TOPLUM.
- KÜLTÜR VE MİRAS.
- 3. İNSANLAR, YERLER VE ÇEVRELER.
- BİLİM, TEKNOLOJİ VE TOPLUM.
- 5. ÜRETİM, DAĞITIM VE TÜKETİM.
- 6. ETKİN VATANDAŞLIK.
- 7. KÜRESEL BAĞLANTILAR.

Sosyal Bilgiler bölümünde hangi dersler var?​

Sosyal Bilgiler bölümünde hangi dersler var?
Sosyal bilimler/sosyal bilgiler dersleri; Sosyal Bilimlere Giriş, Felsefeye Giriş, Sosyolojiye Giriş, Psikolojiye Giriş, Ekonomiye Giriş, Siyasal Düşünce Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Konu Alanı Ders Kitabı İncelemesi, Sosyal Bilgilerde Sözlü ve Yazılı Edebiyat İncelemeleri ve Sosyal Bilimlerde Araştırma …

4 Sınıf Sosyal Bilgiler kaç ünite?​

4 Sınıf Sosyal Bilgiler kaç ünite?
4. sınıf Sosyal Bilgiler dersi 7 üniteden oluşmaktadır. 4.1.1. Resmî kimlik belgesini inceleyerek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur.

Sosyal bilgiler nedir 4 sınıf?​

Sosyal Bilgiler, bütün çeşitlilikleriyle yeryüzüne bağlı olayları tanıtan, bunların oluş sebeplerini açıklayan, vatandaşlık hak ve ödevlerinin, sorumluluklarının neler olduğunu belirten, kısaca insan ve onun sosyal ve fiziki çevresiyle geçmişte, günümüzde ve gelecekteki etkileşimini ortaya koyan bilgilerdir.

Sosyal Bilgiler kaçıncı sınıfa kadar var?​

Sosyal Bilgiler kaçıncı sınıfa kadar var?
Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına göre; 1. sınıftan 3. sınıfa kadar hayat bilgisi dersi olarak, İlkokul 4. sınıf ve ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda ise sosyal bilgiler dersi olarak halen okutulmakta olan bir derstir.

7 sınıf matematik konuları nelerdir?​

7 sınıf matematik konuları nelerdir?
7. Sınıf Matematik Konuları ve Müfredatı 2021 2022 MEB
- RASYONEL SAYILARLA İŞLEMLER. Rasyonel Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri.
- CEBİRSEL İFADELER. Cebirsel İfadelerde Toplama ve Çıkarma İşlemleri.
- EŞİTLİK VE DENKLEM.
- YÜZDELER.
- DOĞRULAR VE AÇILAR.
- ÇOKGENLER.
- ÇEMBER VE DAİRE.
- VERİ ANALİZİ

Sosyal Bilgiler öğretmeni hangi dersleri verir?​

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Sosyal Bilgilerin Temeli.
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,
- Türkiye Fiziki Coğrafyası,
- İslam Öncesi Türk Tarihi ve Kültürü,
- Genel Beşeri ve Ekonomik Coğrafya,
- Bilim, Teknoloji ve Sosyal Değişme,
- Vatandaşlık Bilgisi,
- Antropoloji,

Sosyal Bilgiler dersinin 4. sınıfta öğrencilere sunulan konuları oldukça geniş kapsamlı ve önemli bilgiler içermektedir. Bu konular öğrencilere hem birey olarak kendilerini hem de çevrelerini anlamaları ve değerlendirmeleri konusunda rehberlik etmektedir. İşte 4. sınıf Sosyal Bilgiler dersinde yer alan başlıca konular:

1. **Birey ve Toplum:** Bu konu altında öğrencilere birey olmanın ve toplumun bir parçası olmanın önemi anlatılır. Kişisel kimlik, toplumsal sorumluluklar ve haklar gibi konular ele alınır.

2. **Kültür ve Miras:** Bu başlık altında öğrencilere kültürün önemi, kültürel mirasımızın değeri ve korunması gerekliliği anlatılır. Geçmişten günümüze gelen kültürel değerler ve miras konuları incelenir.

3. **İnsanlar, Yerler ve Çevreler:** Bu konu altında öğrencilere farklı kültürler ve yaşam biçimleri ile ilgili bilgiler verilir. Aynı zamanda doğal ve yapay çevrelerin önemi vurgulanır.

4. **Bilim, Teknoloji ve Toplum:** Bu başlık altında öğrencilere bilimin ve teknolojinin toplumdaki yeri, önemi ve etkileri anlatılır. Bilimin toplumsal hayata katkıları ve teknolojik gelişmeleri ele alınır.

5. **Üretim, Dağıtım ve Tüketim:** Bu konuda öğrencilere ekonomik süreçler hakkında bilgi verilir. Mal ve hizmet üretimi, dağıtımı ve tüketimi konuları ele alınır.

6. **Etkin Vatandaşlık:** Bu başlık altında öğrencilere toplumda aktif ve sorumlu birer vatandaş olmanın önemi anlatılır. Katılımcı demokrasi, toplumsal sorumluluklar ve haklar gibi konular ele alınır.

7. **Küresel Bağlantılar:** Bu konu altında öğrencilere dünya genelindeki ilişkiler ve etkileşimler hakkında bilgi verilir. Küresel sorunlar, küresel işbirliği ve küresel dayanışma gibi konular ele alınır.

Sosyal Bilgiler derslerinde öğrencilerin hem bireysel hem de toplumsal gelişimlerine katkıda bulunarak, onları daha bilinçli ve sorumlu vatandaşlar olarak yetiştirmeyi amaçlar. Bu konuların öğrencilere sağladığı bilgi, beceri ve değerler ileriki yaşamlarında da onlara rehberlik edecektir.

Geri