AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

4 sinif bursluluk sinavi ne zaman 2021?

Editör

Yeni Üye

4 sınıf bursluluk sınavı ne zaman 2021?​

İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı (İOKBS) 5 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00’da yapılacak. Gerçekleşecek sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak.

Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır 2021?​

Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır 2021?
BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet adresi üzerinden sınav giriş belgeleri erişime açıldı. T.C. kimlik numaranız, doğum tarihiniz ve ekranda yer alan güvenlik kodu ile sınav giriş yerinizi öğrenebilir, belgenizi alabilirsiniz.

Bursluluk sınavında yanımızda neler olmalı 2021?​

kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) ile koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulunduracaktır.

Bursluluk sınavına kimler katılabilir 2021?​

Bursluluk sınavına kimler katılabilir 2021?
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, başvuru ve uygulama kılavuzu 2021 yayımlanmış durumda. 5, 6, 7, ve 8. sınıflarda eğitim görmekte olan öğrencilere, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfı öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan sınav, 25 Nisan saat 10.00’da yapılacaktır.
4 Sınıf Bursluluk Sınavı var mı?​
İOKBS her yıl devlet yurtlarında parasız yatılı kalmak ve burs alabilmek için girilmesi gereken sınavdır. Açılımı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı olan İOKBS, İlköğretim 5, 6, 7 ve 8 sınıfları için destek verirken Ortaöğretim 9, 10, 11 ve 12 sınıfları için destek veriyor.

2022 4 sınıf bursluluk sınavı ne zaman?​

2022 4 sınıf bursluluk sınavı ne zaman?
Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler, Özel Yeşeren Okulları 2021-2022 öğretim yılı Bursluluk Sınavı 9-10-11-12 Mart 2021 günlerinde yüz yüze yapılacaktır. 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin katılabileceği sınav başvuru linki aşağıdaki şekildedir.

2021 Bursluluk sınavı giriş belgesi zorunlu mu?​

Adayların sınav öncesi ve sınav esnasında sorun yaşamaması için giriş belgelerini yanlarında bulundurması gerekiyor. 2021 İOKBS sınavı giriş belgesi ekranına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bursluluk sınavına giderken yanımıza ne almalıyız?​

Bursluluk sınavına giderken yanımıza ne almalıyız?
2021- İlköğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk sınavına giren öğrencilerimizin giriş belgeleri sınava girecekleri okul tarafından hazırlanıp sınav günü kendilerine verilecektir. Öğrencilerimizin sınava giderken yanlarında kimlikleri, kalem, silgi, kalemtraş vb. bulundurmaları yeterlidir.

2021 Bursluluk parası ne kadar?​

Ortaöğretim öğrencilerine burs ödemeleri aylık olarak en geç her ayın 25 inde ödenmekte olup 2021 yılı Eylül ayı itibariyle bir öğrenciye aylık 357,769 TL burs ücreti ödenmektedir.

Bursluluk sinavi kaç saat sürer 2021?​

Bursluluk sinavi kaç saat sürer 2021?
İOKBS, bir diğer adıyla bursluluk sınavı 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak , 5 Eylül 2021 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da yapılacak. Bursluluk sınavı 100 sorudan oluşacak toplamda 120 dakika sürecek.
Bursluluk parası için nereye başvurulur?​
Burs kayırları öğrencinin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB’e bağlı resmî okul müdürlükleri vasıtasıyla yapılacak olup, öğrenci kayıtlarının başladığı zamanda başlayıp sonlanmıştır. PYBS BURS KARTI NASIL ALINIR, NE ZAMAN VERİLECEK? 2021 İOKBS bursu kazanan öğrencilerin paraları Vakıfbank’a yatırılacaktır.

Devlet Bursluluk Sınavı kaçıncı sınıfta başlıyor?​

Devlet Bursluluk Sınavı kaçıncı sınıfta başlıyor?
Türkiye’de her yıl düzenlenen Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı birçok öğrenci tarafından ilgi görüyor. Sınavı kazanan adaylar burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanıyor. Sınava her yıl 5,6,7,8,9,10 ve 11’inci sınıf öğrencileri katılabiliyor.

Bursluluk sınavı konusunda detaylı bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederiz. Öğrenci ve velilerin dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi vermek istiyorum:

1. **Bursluluk Sınavı Tarihi**: İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 5 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00’da gerçekleşecektir. Sınava 4, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflardaki öğrenciler katılabilecektir.

2. **Sınav Giriş Belgesi**: Sınava katılacak öğrencilerin sınav giriş belgesini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Sınav giriş bilgilerine, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Belge alırken T.C. kimlik numaranız, doğum tarihiniz ve ekrandaki güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir.

3. **Gerekli Malzemeler**: Sınava giderken yanınızda bulundurmanız gerekenler arasında kimlik belgesi (nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya pasaport), koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi yer almaktadır.

4. **Sınav Süresi ve İçeriği**: Sınavda 100 soru bulunacak ve toplam sınav süresi 120 dakika olacaktır. Öğrencilerin sınav öncesinde ve sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için gerekli hazırlıkları yapmaları önemlidir.

5. **Bursluluk Parası**: Ortaöğretim öğrencilerine aylık 357,769 TL burs ücreti ödenmektedir. Burs ödemeleri her ayın 25'inde yapılacaktır.

6. **Başvuru ve Kayıt Süreci**: Burs başvuruları öğrencinin öğrenim gördüğü veya kayıt yaptırdığı resmi okul müdürlükleri aracılığıyla yapılacaktır. Kazanan öğrencilerin paraları Vakıfbank'a yatırılacaktır.

Yukarıda belirtilen bilgiler, 2021 İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) hakkında genel bir bilgilendirme niteliğindedir. Daha fazla detay veya güncel bilgiler için ilgili resmi kurumların duyurularını takip etmek önemlidir. Umarım bu bilgiler sizin ve diğer forum üyelerinin işine yarar. Herhangi başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin.

Geri