AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

4 kalem teknigi ile okuma nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

4 kalem tekniği ile okuma nedir?​

4 kurşun kalemli okuma yöntemi Yeşil Kalem’le kilit kavramların altını çiziyoruz. 2. KırmızıKalem’le önemli satırların altını çiziyoruz. 3. Mavi Kalem’le atlanmayacak yerler çiziyoruz veya gerekirse üstünü hafifçe karalıyoruz.
Hızlı okuma nasıl yapılır?
Sakin bir hızda “bir bir binlik” deyip, aynı zamanda kalem ile satırın sonuna ulaşıncaya dek ne kadar süre geçtiğini not al. İki dakikalık süre zarfında kalemin hızında okumaya çalış. Hiçbir şey anlamasan bile metne odaklan ve gözlerini iki dakika boyunca hareket ettir. Bir dakika dinlen ve sonra daha da hızlı oku.

Okuma Çemberi yöntemi nedir?​

Okuma çemberi, öğrencilerin seçtikleri kitaplara göre oluşturulan gruplarda, bireysel olarak okudukları bölümleri belirli aralarda tartıştıkları, bir öğretim yöntemidir. Bireysel okuma ve işbirliğine dayalı öğretim yöntemlerinin birleşmiş halidir. Özellikleri açısından farklılaştırılmış öğretimi desteklemektedir.
Medeniyet Tasavvuru Okulu 4 kalem tekniği nedir?
4 kurşun kalemle okuma tekniği olarak da bilinen ve Yusuf Kaplan tarafından geliştirilen yöntem, renklerle hafızayı tetiklemeyi amaçlıyor. Tükenmez kalem ve ispirtolu kalem gibi mürekkepli kalemlerle kitap okunmasına karşı olan Yusuf Kaplan renkli kurşun kalemleri tavsiye ediyor.

Kitap okurken hangi kalem kullanmak?​

Koyu renkte bir tükenmez kalem seç ki okumayı kolaylaştırsın.
Bağ kurucu ne demek?
Bağ kurucu, kitapta okunan bölümlerle gerçek yaşam arasında bağ kurmayı deniyor ve paylaşım zamanında kurduğu bağları arkadaşlarıyla paylaşıyor. Sanatçı, okunan bölümle ilgili hissettiklerinden yola çıkarak resim çizip arkadaşlarıyla paylaşıyor ya da karikatür, kolaj, kavram haritası çizebiliyor.

Işbirlikli okuma nedir?​

Okuma çemberinde toplantılar belirli aralıklarla yapılır. Hem düşük hem de yüksek yetenekli öğrenciler okumalarını bitirebilmektedir. Kitaplar yavaş ve hızlı okuyan öğrenciler dikkate alınarak seçilmelidirler. Farklı ilgilere yönelik kitap türlerine yer verilmelidir.
MTO ne işe yarar?
Ahlak ve ruh inşası derdiyle, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda talebeye eğitim vermeyi sürdüren Medeniyet Tasavvuru Okulu (MTO), samimiyet ve hakikatin izini sürme kaygısını taşıyor.

MTO nedir ne işe yarar?​

Medeniyet Tasavvuru Okulu, İZÜ İpekyolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi ve ADAM işbirliğinde hazırlanmış olup 2019 – 2020 Güz dönemi ile birlikte eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan bir eğitim projesidir.

Geri