- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
4 gün iş 1 gün okul maaşı ne kadar?
Meslek lisesi öğrencilerine 1400 TL maaş Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, haftada bir gün okula gidip, dört gün mesleki eğitim merkezinde çalışan meslek lisesi öğrencilerinin ayda bin 400 TL alacağını açıkladı.Rehber öğretmen sınavlarında görev alabilir mi?
MADDE 22 – (1) Rehber öğretmen/psikolojik danışman merkezî sınavlarda görev alabilir ve istemesi hâlinde belleticilik görevi yapabilir. Ancak rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara nöbet görevi verilemez.Meslek liseleri para veriyor mu?
Yapılan yeni düzenleme ile 3 yılın sonunda kalfa olan öğrencilerin asgari ücretin yarısı kadar ücret alacaklarını da söyleyen Özer, “25 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle şu anda mesleki eğitim merkezindeki her öğrencimiz, yaklaşık 1400 lira aylık ücret alacak.
Rehberlik mevzuat dosyasında neler olmalı?
REHBERLİK HİZMETLERİ MEVZUAT4 gün iş 1 gün okul Hangi okul?
Mesleki eğitim merkezleri öğrencilerin haftada 1 gün okula gittikleri 4 gün iş ortamında eğitim aldıkları ve Almanya’daki dual mesleki eğitimin Türkiye’deki karşılığı” dedi.Okul rehber öğretmen zümre toplantısı yapar mı?
Mevzuat, zaman, emek ve kaynak açısından değerlendirildiğinde rehber öğretmen/psikolojik danışmanların MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yönergesi gereğince eğitim kurumları, ilçe ve il düzeyinde oluşturulan sınıf/alan zümreleri toplantılarına katılmalarının uygun olmadığı değerlendirilmektedir.”
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor.
Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim alanlar 1275 lira ücret alıyor. Üç ay sonunda kalfa gider 2 bin 125 liraya çalışır. Bu şirketlerinin tamamı tarafından ödeniyor. Tüm çalışanlar, iş kazaları ve mesleklere karşı da sigortalanıyor.
Rehberlik servisi nasıl olmalı?
REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞANI NASIL OLMALI? Rehberlik servisi çalışanı, işini çok sevmeli ve iletişimi kuvvetli, sevecen olmalı, soğuk görünüşlü, itici olmamalıdır. Dengeli kişilik sahibi olmalı, tutarsız olmamalıdır. Güvenilir, laubali olmadan, aradaki mesafeyi koruyabilen ve korunmasına uygun davranış içinde olmalıdır.