AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

4 boyutlu ultrason zararli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

4 boyutlu ultrason zararlı mı?​

Ultrasonun bebeğe ve anneye zararlı bir etkisi yok Dört boyutlu ultrasonlar sayesinde yapılan görüntüleme ile gebeliğin 20. haftasından itibaren, bebeğin yüz şekli ve hareketleri görülür. Gebelik ilerledikçe bebeğin bu özellikleri daha da belirginleşir.

Detaylı ultrasonun zararı var mı?​

Ayrıntılı ultrason, riskli gebelikler, doğumsal sakatlık ve hastalıklar konusunda uzman bir perinatoloji uzmanı tarafından yapılır. Ultrasonografi işlemi size ve bebeğinize zarar vermez.
Ultrason ne sıklıkta olmalı?
Hamilelik döneminde ultrason muayenesi sıklığı en fazla olan ülkelerden biri de Türkiye. Gelişmiş ülkelerde bu muayene normal şartlarda 3-4 kez, ülkemizde ise yaklaşık 11-12 kez yapılıyor.
Ayda iki kere ultrasona girilir mi?
Ultrason incelemesi esnasında yaşanan ısı artışının hangi dönemlerde hangi risklere yol açtığı yönünde kesin bir veri bulunmamaktadır. Ultrasonun kaç kez kullanılması gerektiği konusunda herhangi bir kural bulunmamaktadır. Ancak bebeğin temel sağlık durumunu öğrenmek için 6-7 kez ultrasona girmek yeterli olabiliyor.

4 boyutlu ultrason ne işe yarar?​

4 boyutlu ultrasonografi diğer ultrason türlerinin aksine üç boyutlu ve detaylı görüntüler elde edilmesini sağlar. Özellikle hamileliğin belirli haftalarında yapılan detaylı ultrason görüntülemeleri sayesinde, bebeğin uzuv ve organlarının sağlıklı olup olmadığı tespit edilebilmektedir.

Ayrıntılı ultrason kaçıncı haftada yapılıyor?​

Gebelikte ayrıntılı ultrason genel olarak şu haftalarda yapılır: 11 ila 13. haftasında (Bütün gebelerde) 18 ila 23. haftalarında (Bütün gebelerde) 24. hafta ve sonrasında (Yüksek risk taşıyan gebeliklerde)
Sık ultrason zararlı mı?
Ultrasonun sık kullanılması ya da az kullanılması bebeğe herhangi bir zarar vermez. Ultrasona girme sıklığı ise doğum doktorunuzun gerek gördüğü durumlarda olmalıdır.
Renkli ultrason ile 4 boyutlu ultrason aynı mı?
Ayrıntılı Ultrason (4 Boyutlu Ultrason)adı Detaylı Ultrason, İkinci Düzey Ultrason ya da İleri Düzey Ultrason kavramlarıyla da anılır. Halk arasında Renkli Ultrason adı ile de anılır. Bebeğin tüm organları için mümkün olan en ince ayrıntılarına kadar inceleme bu Ayrıntılı Ultrason ile gerçekleşir.
 
Geri
Üst