AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

4 B buro personeli ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

4 B büro personeli ne iş yapar?​

Sözleşmeli personel; yıllık program, kalkınma planı, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işbirliği için şart olan, zaruri hallere münhasır olmak üzere özel meslek bilgisiyle ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde çalıştırılır.

Kapalı bürolar nelerdir?​

Özel (kapalı) bürolar: Çalışanların tek başına veya birkaç kişinin bir arada kullandığı bürolardır. 1 ile 4 kişinin birlikte çalıştığı küçük odalardır. Bazı hizmetler için kapalı büro ayrılması zorunludur.

4 B memur ne kadar maaş alır?​

4 B memur ne kadar maaş alır?
4/b sözleşmeli Büro personeli (lisans) 6.326,06 TL 4b sözleşmeli Çocuk Gelişimcisi (lisans) 7.255,65 TL 4b sözleşmeli Destek personeli (lise ) 5.572,00 TL 4b sözleşmeli Din görevlisi 6.453,00 TL 4b sözleşmeli diyetisyen ( lisans) 7.460,00 TL 4b sözleşmeli ebe( lisans) 7.460,00 TL.

Ait oldukları kurumlara göre bürolar nedir?​

Ait Oldukları Kurumlara Göre Bürolar Üretim işletmelerindeki bürolar, temel amacı ham maddeleri nihai ürüne dönüştüren işletmelerdeki bürolardır. Fabrika büroları bu gruba girer. Ticari işletmelerdeki bürolar ise genel olarak alım satım faaliyetlerinin yerine getirildiği bürolardır. Süpermarket büroları bu gruba girer.

Büro türleri ve özellikleri nelerdir?​

Sürekli ve sabit biçimde kurulan bürolar, bürokrasiyi ortaya çıkarır ve bürokrasi aynı zamanda sanayi dönemlerine ait örgütsel hantallığı ve büro patolojiyi ifade eder….Çağdaş büroları şu şekilde sınıflandırabiliriz;
- Gezici (Mobil) bürolar.
- Adhokratik bürolar.
- Ev bürolar.
- Sanal bürolar.
- Yaratıcı bürolar.
- Modüler bürolar.

4 b lilere kadro gelecek mi?​

4 b lilere kadro gelecek mi?
Kamuda 4B’li olarak yani 657 sayılı yasanın 4’üncü maddesinin B bendine göre istihdam edilen sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesi ile birlikte tayin, yer değiştirme, görevde yükselme gibi haklara sahip olacaklar.

4 B büro personeli genellikle sözleşmeli personellerdir ve yıllık program, kalkınma planı, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi gibi görevleri üstlenir. Ayrıca özel meslek bilgisine ve ihtisasa dayalı geçici işlerde de çalışabilirler.

Kapalı bürolar, genellikle 1 ile 4 kişinin bir arada çalıştığı, özel olarak ayrılmış ve kullanılan bürolardır. Bu tür bürolar genellikle küçük odalardan oluşur ve bazı hizmetler için ayrılması zorunlu olabilir.

4 B memurların maaşları ise görev aldıkları pozisyon ve statüye göre değişmektedir. Örneğin, 4/b sözleşmeli Büro personeli (lisans) için belirlenen maaş 6.326,06 TL iken, 4b sözleşmeli Çocuk Gelişimcisi (lisans) için belirlenen maaş 7.255,65 TL şeklindedir.

Ait oldukları kurumlara göre bürolar, üretim işletmelerindeki bürolar ve ticari işletmelerdeki bürolar olmak üzere farklı kategorilere ayrılabilir. Üretim işletmelerindeki büroların temel amacı ham maddeleri nihai ürüne dönüştürmek iken, ticari işletmelerdeki bürolar genellikle alım satım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği yerlerdir.

Büro türleri ve özellikleri ise sürekli ve sabit biçimde kurulan bürolar, süreçlerine göre farklılık gösterebilir. Gezici (Mobil) bürolar, Adhokratik bürolar, Ev bürolar, Sanal bürolar, Yaratıcı bürolar ve Modüler bürolar gibi farklı tiplerde bürolar bulunmaktadır.

Son olarak, 4 B'lilere kadro konusu, kamu kurumlarında 657 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin B bendine göre istihdam edilen sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesi ile ilgilidir. Bu durumda, 4 B'liler kadroya geçirilerek tayin, yer değiştirme ve görevde yükselme gibi haklara sahip olabilirler.

Geri