Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

4-6 yas egitim sertifikasi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

4-6 yaş eğitim sertifikası nasıl alınır?​

Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır. Sınavdan en az 50 puan alınması durumunda başarılı olup, tekrar sınava giriş yapılmasına gerek bulunmamaktadır. Sertifika: Sertifikalar, e-sertifika olarak e-devlete yüklenecektir. E-sertifika için ücret alınmamaktadır.

4-6 yaş kursu kaç saat?​

4-6 yaş kursu kaç saat?
Diyanet, 4-6 yaş grubuna Kuran eğitimi verecek öğreticilerin Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezleri tarafından yürütülen 380 saatlik eğitim programından sertifika alanları görevlendireceğini açıkladı.

Halk eğitim çoçuk gelişimi kursu ne kadar sürer?​

Halk eğitim çoçuk gelişimi kursu ne kadar sürer?
Çocuk Gelişimi Kursları Sosyal Hizmetler’in zorunlu tuttuğu 1064 saatlik sertifikanın eğitimidir. (Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurs süresi 936 saat olarak değiştirilmiştir.)

4 6 yaş sertifikası nasıl alınır diyanet?​

– Herhangi bir mezuniyet şartı aranmayıp, bu sertifika eğitimine herkes başvurabilir. – Sınav internet üzerinden yapılacaktır.Adaylarımız Türkiye’nin her yerinden katılabilir.

Diyanet 4 6 yaş öğretmeni nasıl olunur?​

Diyanet 4 6 yaş öğretmeni nasıl olunur?
Bunun için Kuran Kursu Öğreticisi olmak isteyen memurların artık ÖSYM tarafından yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na girmeleri gerekmektedir. 80 soruluk test şeklinde yapılacak sınava Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolu ve sözleşmeli personeli katılabilecektir.

Çocuk Gelişimi Sertifikası kaç saat olmalı?​

Çocuk Gelişimi Sertifikası kaç saat olmalı?
Milli Eğitim Bakanlığının Kurs Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır, Eğitim programı uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleşecektir ve 936 saatlik içerik 4 ay sürecektir. Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz.
Çocuk gelişim sertifikası kaç günde alınır?​
Eğitim programı uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleşecektir ve 936 saatlik içerik 4 ay sürecektir. Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz.

Merhaba!
4-6 yaş eğitim sertifikası almak isteyenler için önemli bilgileri paylaşmak isterim:

1. **Sertifika Alma Süreci:**
- Sınav uzaktan sınav yöntemiyle gerçekleşmektedir ve çoktan seçmeli (test) sorular içermektedir.
- Sınavda en az 50 puan alındığı takdirde başarılı sayılmaktasınız ve tekrar sınava giriş yapmanıza gerek kalmamaktadır.
- Sertifikalar e-devlete yüklenecek şekilde e-sertifika olarak verilmektedir.
- E-sertifika için ek bir ücret talep edilmemektedir.

2. **Kurs Süresi:**
- 4-6 yaş kursu, Diyanet tarafından Kuran eğitimi verecek öğreticiler için 380 saatlik bir eğitim programını gerektirmektedir.

3. **Halk Eğitim Çocuk Gelişimi Kursu:**
- Halk eğitim çocuk gelişimi kursu, Sosyal Hizmetler'in zorunlu tuttuğu 1064 saatlik sertifika eğitimini kapsamaktadır. (Bu süre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 936 saate değiştirilmiştir.)

4. **Diyanet 4-6 Yaş Öğretmeni Olma Süreci:**
- Diyanet bünyesinde 4-6 yaş öğretmeni olabilmek için Kuran Kursu Öğreticiliği programına katılmak gerekmektedir. Bu program için adaylar ÖSYM tarafından yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'na girmelidir.

5. **Çocuk Gelişimi Sertifikası Süresi:**
- Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği Kurs Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı, 936 saatlik içeriği kapsamaktadır ve yaklaşık 4 ay sürecektir.

6. **Sertifika Süresi:**
- Eğitim programı uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşecek olup, 936 saatlik içerik tamamlandığında sertifika alabilirsiniz. Bu sertifika ile anaokulları ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışma imkanına sahip olabilirsiniz.

Eğitimlerle ilgili daha fazla detay veya yardıma ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Geri