- Konu Yazar
4 1 Planlı yazma ve Değerlendirme Modeli Nedir?
4+1 Planlı Yazma ve Değerlendirme Modeli öğrencilere yazma alışkanlığı ve nitelikli ürünler ortaya koyabilme becerisi kazandıran bir modeldir.Yazılı bir metni değerlendirmek için nelere dikkat edilmelidir?
Taslak metni, açıklık, yalınlık, duruluk; paragraflar arası ilişki ve tutarlık; yazım, noktalama, sayfa düzeni vb. açılardan gözden geçirme ve düzeltme, yazma sürecinin önemli bir aşamasını oluşturur.6+1 Analitik Yazma ve Değerlendirme Modeli, 1980’li yıllarda Kuzeybatı Bölgesel Eğitim Laboratuarındaki (NWREL) araştırmacılar tarafından geliştirilmiş- tir. Bu model, hem iyi bir yazıda olması gereken özelliklerin öğretimini, hem de analitik bir değerlendirmeyi birleştiren bir modeldir (Özkara, 2007).
Yazma modeli nedir?
Yazma modeli nedir?Yazma sürecindeki işlemleri ve süreçleri ayrıntılı olarak belirleyen ilk modeldir. Yazı üretim sürecindeki zihinsel işlemleri ve süreçleri açıklayan, bu süreçte karşılaşılan sorunları çözmeyi amaçlayan bir model olarak kabul edilmektedir. Hayes ve Flower’ın yazma modeli, birbirine bağlı üç bileşenden oluşmaktadır.
Hayes ve Flower modeli nedir?
Hayes ve Flower modeli nedir?Hayes ve Flower’ın yazma öğretim modeli, yazı üretim sürecindeki zihinsel işlemleri ve süreçleri açıklayan, bu süreçte karşılaşılan sorunları çözmeyi amaçlayan bir modeldir (Mességué, 1998).
Planlı yazma modeli kimin?
4+1 Planlı Yazma ve Değerlendirme Modeli PYDM, yazma eylemine olgunlaĢmanın dıĢında geliĢen ve eğitim alma yoluyla öğrenilen bir süreç olarak yaklaĢır. Bu yaklaĢımın temeli Vygotsky‟e dayanmaktadır.Değerlendirme yazısı nasıl başlanır?
Değerlendirmeyi Yazarken- Çalışmanın konusunu ve ana tartışmasını sunacak kısa, etkileyici bir giriş
- Kitabın özet bir tanıtımı
- Değerlendirilen metne dair tespitlerin, metnin güçlü ve zayıf yönlerinin birbirleriyle irtibatlı, mantıksal bir sıra içinde ve etkili bir tarzda sunumu.