AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

3D yazici ile neler yapilabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

3D yazıcı ile neler yapilabilir?​

Günümüzde hem prototipleme hem de üretim amacı ile kullanılan 3d Printer’lar, mimari, inşaat, endüstriyel tasarım,otomotiv, havacılık, uzay, savunma, mühendislik, dişçilik, medikal, biyoteknoloji (yapay doku), moda, ayakkabı, mücevher, aksesuar, eğitim, gıda ve daha bir çok alana girmiş durumda.

3D SolidWorks nedir?​

3D SolidWorks nedir?
SOLIDWORKS; 2D teknik çizim ve 3D katı modelleme yapabilmek için kullanılan bir bilgisayar destekli grafik tasarım (CAD) ve bilgisayar destekli mühendislik (CAE) yazılımıdır. Windows işletim sistemiyle uyumlu ilk 3D modelleme programıdır.

SolidWorks hangi bilgisayar kaldırır?​

SOLIDWORKS 2021 yalnızca Windows 10 64 bit’te desteklenir. ÖNEMLİ: Windows 7, SOLIDWORKS 2020 SP5 ile desteği sona erdirdi. * eDrawings ve eDrawings Professional 2021 , ayrıca macOS 10.13 veya üzeri sürümlerde de desteklenir.

Solidworkste neler yapılabilir?​

Solidworkste neler yapılabilir?
Solidworks programı kullanım kolaylığı sebebi ile diğer CAD programlarından ayrılmaktadır. Bu program Windows’a özel olarak hazırlanmış olan bir üç boyutlu çizim programıdır. Program üzerinden ürün, makine ya da tesis çizmek ve tasarlamak mümkün olmaktadır.

3 boyutlu yazıcı ne demek?​

Üç boyutlu baskı 3 boyutlu olarak tasarlanmış sanal bir nesnenin polimer, kompozit, reçine gibi malzemelerden ısıl veya kimyasal işlemden geçirilerek üretilme işlemidir. Bu işlemi gerçekleştiren cihazlara ise üç boyutlu yazıcı adı verilir.

3D yazıcı ne kadar sürede basar?​

3D yazıcı ne kadar sürede basar?
Yıllar içinde bu hız bir nebze artabilir fakat belirli bir seviyede kalacak çünkü atılan plastik katmanlarının kuruma zamanı var – onun için 3D yazıcılarda bir ürünü 1-2 dakikada çıkarmasını beklemek doğru olmaz. Şu anda bir ürün 15 dakika ile 3-4 saat arasında çıkıyor.

SOLIDWORKS için nasıl bilgisayar?​

SOLIDWORKS Visualize veya SOLIDWORKS Visualize Boost çalıştıran tüm bilgisayarlar aşağıdaki gereksinimleri karşılamalıdır:
- Windows® 7 veya daha yeni bir işletim sistemi (64 bit)
- Çift çekirdek CPU; Dört çekirdek önerilir.
- 8 GB RAM; 16 GB önerilir.
- 2 GB boş disk alanı; 5 GB önerilir.

3D yazıcılar günümüzde birçok farklı sektörde kullanılmaktadır. Örneğin mimari alanında, maketlerin hızlıca üretilmesi ve tasarımların gerçeğe yakın bir şekilde incelenmesi için 3D yazıcılar kullanılmaktadır. Endüstriyel tasarımda ise prototip üretimi için 3D yazıcılar oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Aynı şekilde otomotiv, havacılık, uzay ve savunma sanayi gibi sektörlerde de parça üretimi ve prototip oluşturma süreçlerinde 3D yazıcılar tercih edilmektedir.

Dişçilik ve medikal alanda da 3D yazıcılar oldukça önemli bir yere sahiptir. Diş hekimleri, protez ve implant gibi özelleştirilmiş ürünleri 3D yazıcılar aracılığıyla üretebilmektedirler. Medikal alanda ise yapay doku oluşturma, protez ve benzeri sağlık uygulamalarında 3D yazıcılar kullanılmaktadır.

Moda, ayakkabı, mücevher ve aksesuar sektörlerinde de 3D yazıcılar kullanılarak benzersiz tasarımlar ortaya çıkarılabilmektedir. Eğitim alanında da öğrencilerin kavramları somutlaştırmaları için 3D yazıcılar sıkça kullanılmaktadır. Gıda sektöründe ise çikolata, şekerleme gibi ürünlerin 3D yazıcılar ile üretilmesi mümkün olabilmektedir.

SolidWorks ise bir CAD (Computer-Aided Design - Bilgisayar Destekli Tasarım) yazılımıdır. Bu yazılım 2D teknik çizimlerden başlayarak 3D katı modellemeye kadar birçok tasarım işlemini kolaylıkla gerçekleştirmenizi sağlar. SolidWorks, birçok sektörde kullanılan ve geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan bir programdır. 3D tasarım yapmak için oldukça kullanışlı bir araçtır.

SolidWorks'ün çalışabilmesi için belirli sistem gereksinimleri bulunmaktadır. Örneğin SolidWorks 2021 sürümü yalnızca Windows 10 64 bit işletim sisteminde desteklenmektedir. Programın verimli çalışabilmesi için önerilen sistem gereksinimleri arasında çift çekirdek işlemci, 8 GB RAM ve 2 GB boş disk alanı bulunmaktadır.

Üç boyutlu yazıcılar, sanal ortamda tasarlanmış nesneleri polimer, kompozit veya reçine gibi malzemelerden katman katman üreterek gerçeğe dönüştüren cihazlardır. Bu sayede karmaşık ve detaylı geometrilere sahip nesnelerin üretilmesi mümkün hale gelmektedir. Üç boyutlu yazıcılar, birçok sektörde üretim süreçlerini hızlandıran ve maliyetleri düşüren önemli araçlardır.

3D yazıcıların basım süreleri ise basılacak nesnenin karmaşıklığına, boyutlarına ve kullanılan malzemeye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bir ürünün 3D yazıcıda basılma süresi genellikle 15 dakika ile 3-4 saat arasında değişebilir. Bu süre, modelin detaylarına ve yazıcıdaki hız ayarlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.

SOLIDWORKS Visualize veya SOLIDWORKS Visualize Boost gibi programları çalıştırabilmek için belirli sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayar gerekmektedir. Örneğin bu programları çalıştırabilmek için Windows 7 veya daha yeni bir işletim sistemi, çift çekirdek işlemci, en az 8 GB RAM ve 2 GB boş disk alanı gibi gereksinimlerin karşılanması gerekmektedir. Bu şekilde programın verimli bir şekilde çalışması ve tasarımların hızlıca gerçekleştirilmesi sağlanabilir.

Geri