AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

3D Scanner nasil calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

3D Scanner nasıl çalışır?​

3D tarayıcılar, genellikle telefon veya tabletler gibi CAD (Computer Aided Design) uyumlu cihazlarda bir video kamera gibi çalışır. Yani 3D tarayıcılar bir nesnenin fotoğrafını çekmektedir. Bununla birlikte, bir kamera iki boyutlu fotoğraflar çekerken, tarayıcı ise nesnenin yüzeyinin geometrisini yakalar.

3 boyutlu algı ne demek?​

3 boyutlu algı ne demek?
nesneleri üç boyutlu (bkz: 3d) olarak algılamamıza verilen isimdir. derinlik boyutunun algılanabilmesi için bazı verilere ihtiyaç vardır. bu verilerin tek göz ile elde edilenlerine monokuler ipuçları denir.

Lazer tarama teknolojisi nasıl çalışır?​

Lazer tarama teknolojisi nasıl çalışır?
Tarama sırasında nesneye lazer demetleri gönderilir ve gönderilen lazer demetleri nesneden sekerek kamera sensöründe toplanır. Bu işlem sayesinde nesnenin genel hatları tanımlanır. Nokta bulutları halinde taranan nesnenin içi ve dışı toplanan veriler ışığında doldurularak bilgisayar ortamına geçirilmesi sağlanır.

3 boyutlu kamera nedir?​

Fotoğraflarda 3B Işık kameraları, üç boyutlu dünyayı iki boyuta indirgeyerek bize bir düzlemdeki izdüşümünü sunar; görüntüde derinlik boyutu kaybedilmiştir. Fotoğraf makinaları, akıllı telefonlardaki ya da bilgisayarımızdaki kameralar, RGB kamera diye adlandırılan, renkli ışık kameralarıdır.

3D tarayıcı ile neler yapılabilir?​

3D tarayıcı ile neler yapılabilir?
3D tarayıcı ile taranacak olan nesnenin dışını ve içini dolduracak biçimde nokta bulutu şeklindeki veriler dijital ortama aktarıldıktan sonra gerçek nesneye müdahalede bulunabilir, düzeltmeler yapılabilir, mevcut modelin üzerine farklı eklentiler yapılabilir.

3D Scanner nerede kullanılır?​

3D Scanner nerede kullanılır?
3D tarama hangi alanlarda kullanılabilir? 3D tarama sayesinde modellenmesi zor birçok tasarım kolayca dijital ortama aktarılıp, 3D printing teknolojisi ile tekrar üretilebilmektedir. 3D tarama teknolojisi Türkiye’de ve dünyada özellikle endüstriyel, medikal, arkeoloji gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Üç boyutlu kelimesinin anlamı nedir?​

Düzlemsel değil de uzaysal olan; üç boyutu yani eni, yüksekliği ve derinliği bulunan.

Lazer epilasyon tarama nasıl yapılır?​

Lazer epilasyon tarama nasıl yapılır?
Lazer ışınının kıl köklerini tarayarak yakmasını sağlayan bu tarama lazer sistemi başlığının cilt üzerinde soğuk hava eşliğinde gezdirilmesi ile uygulanmaktadır. Özellikle koyu tenlerde ince tüylerde etkinliğini göstermektedir.

Lazer tarama algılayıcılar nedir?​

Lazer tarama algılayıcılar nedir?
Lazer tarama : Cihazları bir lazer kaynağının parça yüzeyine yansıtılması ve bu kaynağın kamera ile sayısallaştırılması teknolojisiyle çalışmaktadır.Bunlar 6-7 eksenli kollar, koordinat ölçme tezgâhları ( CMM ) veya üzerinde kızılötesi algılayıcıların olduğu el terminalleridir.

Stereo kamera ne işe yarar?​

Stereo görüntüleme, iki kamera ile farklı noktalardan elde edilen görüntülerin birleştirilip mesafe hesabını mümkün hale getiren pasif ölçüm tekniğidir. Stereo görüntüleme tekniğinde, öncelikle elde edilen iki görüntü düzeltilerek birleştirilir.

3 kameralı telefon ne işe yarar?​

3 kameralı telefon ne işe yarar?
Bazı markalar sürece üçüncü kamerayı ekliyor ve kullanıcılara geniş açı ya da ultra geniş açı çekim imkanı veriyor. Bazı markalar ise normal bir kamerayı derinlik kamerası ile destekliyor. Böylelikle arkası bulanık portre fotoğrafları kaliteli şekilde çekilebiliyor.

3 boyutlu tarama işlemi hangi amaçlarla yapılabilir?​

3 boyutlu tarama işlemi hangi amaçlarla yapılabilir?
Ürünün bazı kötü özelliklerinin yeniden tasarlanmasına ihtiyaç duyulması Ürünün uzun süreli kullanımına dayanarak ürüne ait iyi özelliklerin ölçülendirilmesi. Rakip ürünün iyi ve kötü özelliklerinin analiz edilmesi. Ürünün performansını ve özelliklerini geliştirmede sonuca götürecek yeni yolların keşfedilmesi.

3 boyutlu tarama nasıl yapılır?​

Scann3D: Android kullanıcıları, 3D taramak istedikleri nesnenin fotoğraflarını taramak için bu uygulamayı kullanabilir. Sony 3D Creator: 3D Creator, Sony’nin akıllı telefonlarında bulunan ve tüm Android cihazlarla uyumlu bir uygulamasıdır. Selfie modu sayesinde kendini tek başına tarayabilirsin.

Lazer tarama algılayıcılar ne işe yarar?​

Lazer tarama algılayıcılar ne işe yarar?
Lazer Tarayıcı (Laser Scanner): Objelerden yansıyan ışınları kaydedip nokta bulutu verisine dönüştüren araçlar. En yaygın 3D lazer tarama yöntemidir.

3B tarayıcı ne işe yarar?​

3B tarayıcı ne işe yarar?
3B Tarama Teknolojisi bilgisayar destekli verisi bulunmayan ürünlerin bilgisayar ortamına aktarılması işlemidir. Modern imalat teknolojisi ile üretim, bilgisayar destekli imalat yöntemleri kullanılarak yapılmaktadır.

3D yazıcı kaliteli baskı nasıl yapılır?​

Daha ince katman kalınlığı, 3D baskının daha iyi yüzey kalitesine sahip olmasını sağlar. Katman kalınlığının azalması, basılacak katman sayısının artmasına sebep olacak, bu da baskı süresini arttıracaktır. Bu parametre için karar verilmesi gereken, yüzey kalitesi/baskı zamanı dengesi olacaktır.

Cep telefonu ile 3D tarama nasıl yapılır?​

Cep telefonu ile 3D tarama nasıl yapılır?
Cep Telefonu ile 3D tarama nasıl yapılır?
- Cep Telefonu ile 3D tarama yapmak için Karakteri hazırlayın. Hızlı çekim fotogrametrisi kullanarak objeyi veya nesneyi yakalayın.
- Cep Telefonu ile 3D tarama yapmak için karakterinizi Fotoğraflayın.
- Taramayı Çözün.
- Kafes ve Doku Modeli.
- 05. 3D Modelinizi Dışa Aktarın.

Lazer epilasyon tarama ne demek?​

Lazer epilasyon tarama ne demek?
Yeni nesil lazer epilasyon teknolojisi olarak adlandırılan tarama lazer, 808 nanometre dalga boyuna sahip ve büyük spot başlıkları aracılığı ile daha geniş yüzeye etki ederek diğer lazer sistemlerine kıyasla hızlı ve esnek tarama olanağı sunmaktadır.

Lazer sensör ne demek?​

Tanımı bir lazer sensör, küçük nesneleri ve hassas konumları algılamak için kullanılan elektrikli bir cihazdır. Bu sensör, düz bir çizgi içinde ışık üretmek için bir lazer kullanır. Lazerin görünür ışın işareti, düzenlemeyi çok basit hale getirir. Lazer ışığı, benzer dalga boylarına sahip ışık dalgalarını içerir.

3D tarama cihazı ne işe yarar?​

3D tarama cihazı ne işe yarar?
3 boyutlu tarama işlemi temelde fiziksel bir nesnenin 3D scanner (3B tarayıcı) aracılığı ile bilgisayar ortamına aktarılmasıdır. 3D tarama ile fiziksel bir nesnenin dijital kopyasını almanız mümkün hale gelir.

3D yazıcıdan baskı alma yöntemleri nelerdir?​

3D yazıcıdan baskı alma yöntemleri nelerdir?
Yaygın olarak üç değişik 3d baskı teknolojisi kullanılmaktadır. Bunlar FDM (fused deposition modeling) SLA (stereolithography), SLS (selective laser sintering) teknolojileridir. Kullanım kolaylığı ve ucuzluğu nedeniyle prototip ve son ürün üretimlerinde en yaygın olarak kullanılanı FDM teknolojisidir.

3D yazıcı baskı hızı kaç olmalı?​

Bu çerçevede genel olarak şu sonuçlar kabul edilebilir; Düşük Yüzey Kalitesi/Hızlı Baskı: 0.3mm. Normal Yüzey Kalitesi/Orta Hızlı Baskı: 0.2mm.

3 boyutlu yazıcılar ile neler yapılabilir?​

3 boyutlu yazıcılar ile neler yapılabilir?
3D baskı teknolojisi ile ihtiyaç duyduğunuz bir aparat basabilir, 3D tarayıcı ile taradığınız bir cismin çıktısını alabilir, çizdiğiniz bir tasarımı prototipleyebilir, hatta kendi ürününüzü oluşturabilirsiniz. Kısacası 3 boyutlu yazıcılar ile dilediğiniz her şeyi basabilirsiniz.
 
3D tarayıcılar, genellikle CAD uyumlu cihazlarda bir video kamera gibi çalışır ve nesnenin fotoğrafını çekerken yüzeyinin geometrisini yakalar. Bu sayede nesnenin dijital bir kopyası oluşturulabilir.

3 boyutlu algı, nesneleri üç boyutlu olarak algılamamızı ifade eder ve derinlik boyutunun algılanabilmesi için bazı verilere ihtiyaç duyulur. Monoküler ipuçları, tek gözle elde edilen verilerdir.

Lazer tarama teknolojisi, nesneye lazer demetleri gönderilir ve bu demetler nesneden sekerek toplanır. Böylece nesnenin genel hatları belirlenir ve bilgisayar ortamına aktarılır.

Stereo kamera, iki farklı noktadan elde edilen görüntüleri birleştirerek mesafe hesabı yapmamızı sağlayan bir tekniktir.

3D tarayıcılarla taranan nesnenin dijital kopyası oluşturulabilir ve bu veriler üzerinde düzenlemeler, eklemeler yapılabilir. Bu teknoloji endüstriyel, medikal, arkeoloji gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

3 boyutlu tarama işlemi, ürünlerin tasarımında, analizinde ve geliştirilmesinde kullanılabilir. Bu sayede ürünlerin iyileştirilmesi ve yeni fikirlerin keşfedilmesi sağlanabilir.

3 boyutlu yazıcılarla ise ihtiyaç duyulan aparatları basabilir, taranan cisimlerin çıktılarını alabilir, tasarımlar prototipleştirilebilir ve kendi ürünleriniz oluşturulabilir. Bu teknoloji ile hayal gücünüzü sınırlayan pek bir şey kalmaz.
 
Geri
Üst