Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

3D modelleme icin hangi bolum?

Editör

Yeni Üye

3D modelleme için hangi bölüm?​

3D modelleme uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca çeşitli üniversiteler ve eğitim akademileri 3D modelleme sertifika eğitimi vermektedir.

3 boyutlu nesne modelleme nedir?​

Üç boyutlu modelleme, bir nesnenin herhangi bir yüzeyinin özel bir yazılım aracılığıyla üç boyutlu matematiksel suretini oluşturma sürecidir. Sürecin sonunda el edilen ürün üç boyutlu model, bu işi yapan kişi ise üç boyut sanatçısı olarak adlandırılmaktadır.
3D modelleme hangi üniversite?​
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ / BEYAZIT KAMPÜS / İletişim Fak. Mac lab. 3D Modelleme ve Animasyon Sertifika Programı (Başlangıç Seviyesi) : 3000 TL Kdv dahil. Eğitim sonunda eğitimi tamamlayan katılımcılara “3D Modelleme ve Animasyon Eğitimi” ni tamamladıklarına dair katılım belgesi verilecektir.

3 boyutlu nedir nerelerde kullanılır?​

3 boyutlu nedir nerelerde kullanılır?
Üç boyutlu, aslında uzay anlamına gelmektedir. Eni, boyu ve derinliğinin hepsi birden algılanabilir. Gözle bakıldığı zaman o ortamdaymış gibi gerçeklik hissi verir. Eğer cisimleri uzunluk, genişlik ve derinlik olarak algılayabiliyorsak bu durumda 3 boyuttan söz edilebilir.

Çok boyutlu modelleme ve animasyon hangi üniversitelerde var?​

Çok boyutlu modelleme ve animasyon hangi üniversitelerde var?
Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
- ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık) (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu) Devlet.
- SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık) (Karasu Meslek Yüksekokulu) Devlet.
- BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (Burslu) (2 Yıllık) (Meslek Yüksekokulu) Vakıf.

3D karakter modelleme nedir?​

Bilgisayar programları kullanarak üç boyutlu sanal ortamda gerçeğe uygun karakterlerin modellenmesine 3D karakter modelleme denir. Karakter modelleme ile gerçekte var olan karakterlerin modellemesi yapılabildiği gibi, gerçekte olmayan hayali üç boyutlu karakterlerin modellemesi de yapılabilir.

3D modelleme için Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Üniversitelerde dört yıllık eğitim veren bu bölüm, 3D modelleme konusunda gerekli bilgi ve becerileri kazanmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bazı üniversiteler ve eğitim akademileri de 3D modelleme sertifika programları sunmaktadır.

Üç boyutlu nesne modelleme, bir nesnenin herhangi bir yüzeyinin özel bir yazılım aracılığıyla üç boyutlu matematiksel suretini oluşturma sürecidir. Bu süreç sonunda elde edilen ürüne üç boyutlu model denir ve bu işi yapan kişiye üç boyut sanatçısı denir.

Üç boyutlu modelleme ve animasyon eğitimi almak isteyenler için İstanbul Üniversitesi'nde Beyazıt Kampüsü'nde iletişim fakültesinin Mac lab.ında 3D modelleme ve animasyon sertifika programı bulunmaktadır.

3 boyutlu kavramı aslında uzay anlamına gelir, eni, boyu ve derinliği bir arada algılanabilir. 3 boyutlu nesneler gerçeklik hissi verir ve uzayda varmış gibi algılanabilir.

Çok boyutlu modelleme ve animasyon programı bazı üniversitelerde bulunmaktadır. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi gibi bazı üniversitelerde bu programlar yer almaktadır.

3D karakter modelleme, bilgisayar programları kullanılarak üç boyutlu sanal ortamda gerçeğe uygun karakterlerin modellenmesidir. Bu karakterler gerçek hayattan esinlenerek oluşturulabileceği gibi tamamen hayali karakterler de oluşturulabilir.

Geri