AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

399 hangi kurumlarda var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

399 hangi kurumlarda var?​

Çoğunlukla da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi olarak personel çalıştırılmaktadır….Aşağıdaki kurumlar ise duruma göre; kamu kurumları veya özel kurumlar oldukları söyleniyor.

399 sözleşmeli personel ne demek?​

Sözleşmeli personel, teşebbüs ve bağlı ortaklıkların genel idare esasları dışında yürüttükleri hizmetlerinde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede belirtilen hukuki esaslar çerçevesinde akdedilecek bir sözleşme ile çalıştırılan ve işçi statüsünde olmayan personeldir.
KİT özelleşirse sözleşmeli personele ne oluyor? Ayrıca, KİT kurumlarının özelleştirilmesi durumunda bu kurumun personeli, kendi seçtikleri kamu kurumlarına aynı yüksek maaş ile kadrolu Devlet memuru olarak atanmaktadırlar.
399 dan 657 ye nasıl geçilir?
Ancak 399 sayılı KHK’ya tabi olarak II sayılı cetvelde sözleşmeli personel olarak çalışanlar için 657 sayılı Kanun kapsamında yer alan kurumlardaki memur kadrolarına nakil söz konusu değildir. Ayrıca bu kapsamda yer alan kişiler başka bir KİT’e sözleşmeli olarak naklen geçmeleri söz konusu değildir.
399 2 sayılı cetvelde kimler var?
KAMU (MEMURLAR)

KİT lerde hangi ünvanlar 1 sayılı cetvelde?​

399 sayılı KHK’nın 3’üncü maddesine göre genel müdür, genel müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, kurul ve daire başkanları, müessese, bölge, fabrika, işletme ve şube müdürleri, müfettiş ve müfettiş yardımcıları I sayılı cetvelde yer almaktadır.

Kit lerde hangi ünvanlar 1 sayılı cetvelde?​

4-B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır.
Özelleştirme nedir örnek?
Bir mal ya da hizmetin üretim ve dağıtımını sağlamak üzere özel kişilere imtiyaz verilmesi. Kamu kesimi tarafından üretilen mal ve hizmetlerin finansmanının özel kesimce sağlanması Yönetimin özel kesime devri. Mal ve hizmet üretimindeki kamusal tekellerin kaldırılması
KİT personeli memur mu?
İlk defa işe alınan sözleşmeli personel aday memurluğa benzer şekilde altı aylık deneme sürecine tabi tutulmaktadır. Yönetim kurulu kararıyla kuruluş içinde I sayılı cetvele dahil memur statüsündeki kadrolara atanabilmekte, bu durumda sözleşmeli statüdeki hizmetler memuriyet derece ve kademesinde değerlendirilmektedir.

Kit personeli 657 ye tabi mi?​

399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi KİT sözleşmeli personeli 657 sayılı Kanuna tabi bir memur kadrosuna naklen veya istifa sonrası açıktan atanamamaktadır. Bu durum personel aleyhine çeşitli hak yoksunluklarına sebep olmaktadır.

2 sayılı cetvele tabi personel kimlerdir?​

Sözleşmeli personel: Teşebbüs ve bağlı ortaklıkların genel idare esaslarına göre yürütülmesi gereken asli ve sürekli görevleri dışındaki görevleri, işçi statüsünde olmayan “Sözleşmeli” statüsünde istihdam edilen personele gördürülürken, bu personele ilişkin pozisyon unvanları da Kararname ekindeki “2 Sayılı Cetvel”de …
Memur olmak isteyen kişilerin KPSS sınavına girmesi gerekiyor. KPSS sınavına sadece 4 yıllık üniversite mezunları katılabilir. Aynı zamanda çift yıllarda yapılan KPSS sınavına lise, ön lisans ve lisans mezunları kayılabilir. Lisans mezunu kişiler memur olmak için KPSS B Lisans sınavına girmelidir.
1 sayılı cetvele tabi personel kimlerdir?
genel müdür, genel müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, kurul ve daire başkanları, müessese, bölge, fabrika, işletme ve şube müdürleri müfettiş ve müfettiş yardımcıları ile ekli 1 sayılı cetvelde kadro ünvanları gösterilen diğer personel” olduğu belirtilmekte ve bu personel hakkında bu kanun hükmünde kararnamede …
4 B sözleşmeli personel memur mu?
Sözleşmeli personel, 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu’nda sayılan dört istihdam türünden biri olarak, memurluk sistemine getirilen bir istisnadır.
 
Geri
Üst