AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

399 anlami nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.033
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

399 anlamı nedir?​

ünlü bir kanun hükmünde kararname sayısı. kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan personel 399 sayılı kanun hükmünde kararnameye tabi çalışır. 5510 sayılı kanunda da memurların bulunduğu 4. maddenin c bendinde yer alırlar -657 4/b li çalışanlar, 5510’da 4-a’da yani işçilerin yanında yer almaktadır-.

399 kit ne demek?​

399 KİT personelinin sınıf ve derecesi olmadığı için kontenjan tablosunda bu sütunlar boştur. 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabidirler. Bir kez atandıktan sonra sürekli çalışır. Sürekli olarak çalışır ancak her yıl sözleşme yenilenir.

399 dan 657 ye nasıl geçilir?​

399 dan 657 ye nasıl geçilir?
Ancak 399 sayılı KHK’ya tabi olarak II sayılı cetvelde sözleşmeli personel olarak çalışanlar için 657 sayılı Kanun kapsamında yer alan kurumlardaki memur kadrolarına nakil söz konusu değildir. Ayrıca bu kapsamda yer alan kişiler başka bir KİT’e sözleşmeli olarak naklen geçmeleri söz konusu değildir.

Kit memuru nasıl olunur?​

Kit memuru nasıl olunur?
Memur olmak isteyen kişilerin KPSS sınavına girmesi gerekiyor. KPSS sınavına sadece 4 yıllık üniversite mezunları katılabilir. Aynı zamanda çift yıllarda yapılan KPSS sınavına lise, ön lisans ve lisans mezunları kayılabilir. Lisans mezunu kişiler memur olmak için KPSS B Lisans sınavına girmelidir.

399 2 sayılı cetvelde kimler var?​

Reklam
- KAMU (MEMURLAR)
- EĞİTİM PERSONELİ
- SÖZLEŞMELİ PERSONEL.
- SAĞLIK PERSONELİ
- DİYANET PERSONELİ

KİT çalışanları ne demek?​

Buna göre, sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) ve bağlı ortaklıklarına ait olan işletme veya işletmeler topluluğundan oluşan anonim şirketler, 2020 yılında ayrılan personel sayısını belirlerken, emeklilik, istifa, kurum dışı nakil, ölüm ve iş akdi feshi yoluyla ayrılanları dikkate …

Kit personeli 657 ye tabi mi?​

Kit personeli 657 ye tabi mi?
399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi KİT sözleşmeli personeli 657 sayılı Kanuna tabi bir memur kadrosuna naklen veya istifa sonrası açıktan atanamamaktadır. Bu durum personel aleyhine çeşitli hak yoksunluklarına sebep olmaktadır.

Kit kadroları hangileri?​

Kit kadroları hangileri?
16 KİT KURUMLARI LİSTESİ TEİAŞ, Eti Maden, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Devlet Malzeme Ofisi, Türkiye Kömür İşletmeleri, Et ve Süt Kurumu, Toprak Mahsulleri Ofisi, TEDAŞ, EÜAŞ, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, DHMİ, Çay İşletmeleri, TCDD Taşımacılık AŞ.

Kit müşaviri nasıl olunur?​

KİT Müşaviri Nasıl olur? Kamu kurumlarından olan KİT’ler müşavir olarak görev yapmak isteyenlerin ilk olarak ilgili İİBF ya da Hukuk fakültesi bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

399 sayılı KHK kapsamında çalışanlar kimlerdir?​

Sözleşmeli personel, teşebbüs ve bağlı ortaklıkların genel idare esasları dışında yürüttükleri hizmetlerinde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede belirtilen hukuki esaslar çerçevesinde akdedilecek bir sözleşme ile çalıştırılan ve işçi statüsünde olmayan personeldir.
 
399 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK), kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan personelin çalışma koşullarını düzenleyen bir yasa metnidir. Bu KHK'ya tabi çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan memurların ayrı bir statüsünde bulunurlar. Özellikle 4/b statüsündeki sözleşmeli personel, 657'ye tabi olmamakla birlikte 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda işçilerle aynı kategoride yer almaktadırlar.

399 sayılı KHK'ya göre KİT personeli olarak adlandırılan bu çalışanların sınıf ve dereceleri olmadığı için kontenjan tablolarında boş kısımlar bulunmaktadır. Bu personeller bir kez atandıktan sonra sürekli çalışmaya devam ederler ancak her yıl sözleşmeleri yenilenir. Bu durum, 399 KİT personelinin istihdamına yönelik belirli bir istikrar sağlamaktadır.

KPSS sınavına giren ve başarılı olan adaylar, lisans mezunu olarak KİT memuru olabilmektedirler. Ancak belirli kurallar ve kısıtlamalar bulunmaktadır. Örneğin, KİT personeli olarak atanabilmek için KPSS sınavında belirli puanı almış olmak gerekmektedir.

KİT çalışanları ise sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası kamu iktisadi teşebbüslerine ait olan işletmelerde çalışan personeli ifade etmektedir. Bu çalışanlar genellikle özel bir çalışma statüsüne sahip olup, genel idare esasları dışında hizmet yürütmektedirler. KİT personelleri, özel bir düzenlemeye tabi olarak çalıştıkları için 657 sayılı Kanun kapsamındaki memur kadrolarına geçişleri veya başka KİT'lere nakilleri kısıtlı olabilmektedir.

Son olarak, KİT müşaviri olmak isteyen bireylerin ilgili İİBF veya Hukuk fakültesinden mezun olmaları gerekmektedir. Bu pozisyonda çalışacak olanların belirli niteliklere sahip olmaları ve ilgili yasal düzenlemelere uygun şekilde atanmaları gerekmektedir.
 
Geri
Üst