AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

375 sayili KHK yururlukte mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.466
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

375 sayılı KHK yürürlükte mi?​

Bu sebeple “Memurlar ve diğer kamu görevlileri Anayasa ve kanunlara sadık kalarak faaliyette bulunmakla yükümlüdürler.” şeklindeki 129.madde ile hüküm altına alınmıştır. 375 Sayılı KHK 25/7/2021 tarihinde son bulacaktır. Bu tarihe kadar 375 sayılı KHK kapsamında meslekten çıkarma işlemi tesis edilebilir.

375 sayılı kanun nedir?​

375 sayılı kanun nedir?
Kamu görevinden çıkarma, 375 sayılı KHK ya göre memurun bir daha kamu görevinde istihdam edilemeyecek şekilde ilişiğinin kesilmesi olarak tanımlanabilir.

375 sayılı KHK ne zaman çıktı?​

375 sayılı KHK ne zaman çıktı?
375 KHK | Olağanüstü hâl (OHAL) döneminin son bulmasıyla kamu görevinden çıkarma işlemlerinin OHAL KHK’ları ile yapılmasının önü kapanmıştır. Bu nedenle 31/07/2018 tarih ve 30495 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7145 sayılı Kanun’un 26. maddesi ile 375 sayılı KHK’ya geçici 35. madde eklenmiştir.

375 ek ödeme nedir?​

SABİT EK ÖDEME 375 KHK SABİT EK ÖDEMEDEN KÜÇÜKSE ARADAKİ FARK KADAR TUTAR ALINIP KİŞİYE ÖDENİR. Yukarıdaki 375 KHK sabit ek ödemeyi kişiye öderken gelir vergisi kesintisi yapmadık.Fakat 375 KHK gelir vergisi kesintisi 375 KHK Brütü Döner Sermaye Ek Ödemesinden mahsup edilirken gelir vergisi kesilmiş olur.

KHK lar ne zamana kadar geçerli?​

KHK lar ne zamana kadar geçerli?
Bu sebeple 696 sayılı KHK’nın mahalli idarelerde 01 Temmuz 2020 tarihinde geçerliliğinin bitmiş olması gibi, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında da 01 Kasım 2020 tarihinde bitmesi ve 6356 sayılı kanunun öngördüğü hukuki süreçlerin devam ettirilmesi esastır.

5473 sayılı kanun nedir?​

5473 sayılı kanun nedir?
Memura ek ödeme getiren 5473 sayılı Kanunla memurlar ile kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında bazı düzenlemeler yapılmış bulunmaktadır. Söz konusu düzenlemelere ilişkin olarak uygulama birliğinin sağlanması ve oluşabilecek tereddütlerin giderilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı bir Genelge yayınlamıştır.
375 Tazminatı Nedir?​
Birinci fıkra kapsamına girenlere her bir hizmet yılı için 15 (20) gösterge rakamı karşılığı kıdem aylığı ödenir. Ancak 25 ve daha fazla hizmet yılını dolduranlar için gösterge rakamı 375 (500) olarak uygulanır.

375 sayılı KHK Geçici 12 maddesi nedir?​

375 sayılı KHK Geçici 12 maddesi nedir?
GEÇİCİ MADDE 12- Ekli (II) ve (III) sayılı Cetvellerde yer alanlara, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre fiili çalışmaya bağlı ödemeler hariç olmak üzere kadrolarına bağlı olarak mali haklar kapsamında fiilen yapılan her türlü ödemeler (ikramiyelerin bir aya isabet …

666 sayılı KHK ne zaman yürürlüğe girdi?​

666 sayılı KHK ne zaman yürürlüğe girdi?
2 kasım 2011 tarihinde çıkmış olan khk. özlük hakları ve hesap cetvelleri gibi mali konularda birçok düzenleme içerir. dün geceyi ctrl+f5 yaparak geçirme sebebidir, mükerrer’de yer almıştır. büyük ihtimal kültür, çevre ve şehircilik, orman ve su işleri gibi bakanlıklarda günün konusu durumdadır ayrıca.

Kararname Resmi Gazetede yayınlandıktan kaç gün sonra yürürlüğe girer?​

Kanunlar kural olarak Resmi Gazetede yayımlandıkları gün yürürlüğe girerler. Ama yürürlük maddesinde daha ileri bir tarih gösterilmişse o tarihte yürürlüğe girerler. Kanunun hangi tarihte yürürlüğe gireceği belirtilmemiş ise, Resmi Gazetede yayınlandığı günü takip eden günden itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girer.

375 sayılı KHK Geçici 23 maddesi nedir?​

375 sayılı KHK Geçici 23 maddesi nedir?
İşçilerin iş kazası sonucu ölümleri halinde yasal mirasçılarına 1.200,00(binikiyüz)TL tutarında; normal ölümleri halinde ise 800,00(sekizyüz)TL tutarında ölüm yardımı yapılır. İşçinin eş, çocuklarının, anne ve babasının ölümleri halinde 300,00(üçyüz)TL tutarında ölüm yardım yapılır.

696 KHK kalkacak mı?​

696 KHK kalkacak mı?

Ek ödeme 49 kimlere verilir?​

“(2) Mahkemelere atanan ve bu Kanun kapsamındaki tedbirleri uygulayan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda görevli sosyal çalışma görevlilerine almakta oldukları aylıklarının brüt tutarının yüzde ellisi oranında ödenek verilir.” Bu nedenle bize “EK ÖDEME (49)” kalemi ile ödeme yapılmaktadır.
 
Evet, 375 sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) halen yürürlüktedir. 25 Temmuz 2021 tarihinde sona ereceği belirtilmiştir. Bu tarihe kadar 375 sayılı KHK kapsamında meslekten çıkarma işlemi yapılabilmektedir.

375 sayılı KHK, kamu görevlilerinin kamu görevinden çıkarılmasını düzenleyen bir KHK'dir. Kamu görevinden çıkarma, memurun bir daha kamu görevinde istihdam edilemeyecek şekilde ilişiğinin kesilmesi anlamına gelmektedir.

375 sayılı KHK, 31 Temmuz 2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Olağanüstü hal döneminin sona ermesiyle kamu görevinden çıkarma işlemlerinin OHAL KHK'ları ile yapılamaması sebebiyle bu kanun çıkarılmıştır.

375 sayılı KHK'nın Geçici 12. maddesi, ekli cetvellerde yer alanlara, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre fiili çalışmaya bağlı ödemeler hariç olmak üzere kadrolarına bağlı olarak mali haklar kapsamında fiilen yapılan her türlü ödemeleri açıklamaktadır.

375 sayılı KHK'nın Geçici 23. maddesi ise iş kazası sonucu ölümleri ya da normal ölümleri halinde işçilere veya yasal mirasçılarına verilen ölüm yardımlarını düzenlemektedir.

696 sayılı KHK ile ilgili ise net bir bilgi verilmemiş, sadece 696 sayılı KHK'nın hüküm süresinin dolmasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarında belirlenen süreçlere uyulacağı ifade edilmiştir.

Kararname ve kanunlar genel olarak Resmi Gazetede yayımlandıkları gün yürürlüğe girerler. Ancak yürürlük maddesinde belirli bir tarih gösterilmişse, o tarihte yürürlüğe girebilirler. Ayrıca belirtilmeyen durumlarda ise, yayımlandıkları günü takip eden 45 gün içinde yürürlüğe girebilirler.

Ek ödeme (49) ise mahkemelere atanan ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda görevli sosyal çalışma görevlilerine aylıklarının brüt tutarının yüzde elli oranında ödenek verilmesini düzenleyen bir kalem olarak açıklanmıştır. Bu ödeme mahkemelere atanan ve sosyal hizmetlerde çalışan görevlilere yapılmaktadır.
 
Geri
Üst