AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

37 hafta 6 gunluk gebelik kac ayliktir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

37 hafta 6 günlük gebelik kaç aylıktır?​

Hamileliğin 37. Haftası 37 haftalık gebelik kaç aylık eder sorusu, birçok anne adayının doğuma kalan süreyi hesaplamak için merak ettiği bir konudur. 37 hafta gebelik tam olarak 8,5 aya tekabül eder. Diğer bir deyişle 37.hafta gebelik başında, hamilelik sürecinizde 259. güne ulaşmışsınız demektir.

37 haftalık gebelik dogum olur mu?​

37. haftada bebeğin doğumuna artık çok az zaman kalmıştır, sezeryan doğum yapacak olanlar bu haftadan itibaren doğumu gerçekleşecektir. Bu haftada bebeğin kilosu 3 kilo civarındadır, boyu ise yaklaşık 48-49 cm uzunluğundadır. Bu hafta itibariyle bebek doğuma hazırdır diyebiliriz.

37 haftalık gebelikte bebeğin kilosu kaç olmalı?​

37 haftalık gebelikte bebeğin kilosu kaç olmalı?
37 Haftalık Bebeğin Boyu Ne Kadardır? 37 haftalık bebeğinizin kilosu bu dönemde ortalama olarak 2900-2950 gr’dır.

37 haftalık gebelikte nelere dikkat edilmeli?​

37 haftalık gebelikte nelere dikkat edilmeli?
37 haftalık gebelikte annenin kasık ve bel ağrıları artar. Bebek bu dönemde pozisyon olarak daha aşağıya yerleşimi olduğu için anne daha rahat nefes almaya başlar. 37 hafta hamilelikte bebek hareketleri daha net hissedilir. Yürümekte zorluk, uyumaya geçişte zorlanma, sık idrara gitme bu dönemde daha çok görülür.

37 haftalık hamileyim ne zaman doğum yaparım?​

37 haftalık bebeklerin doğumuna normalde 3 hafta kaldı demektir. Gebelik normalde 40 haftada biter. Gebeliklerin % 10′ unun 42. gebelik haftasına kadar doğumu başlamayabilir. 38. gebelik haftasından sonra doğum her an başlayabilir.

37 haftalık bebek anne karnında nasıl durur?​

37 haftalık bebek anne karnında doğum pozisyonunu artık almıştır. Bu haftaya gelmiş olan bebeklerin çok büyük kısmı başı aşağıda ve pelvisin içine yerleşik şekilde durur. Doğuma az bir süre kala bebeğiniz de rahmin alt kısmına doğru inmiş olabilir. Bu duruş, doğumda sizin ve bebeğiniz için en iyi pozisyondur.

37 haftalık bebek kaç gr olmalı?​

37 haftalık bebek kaç gr olmalı?
Bebeğiniz: 37 haftasını doldurmuş bir bebek dış dünyaya hazırdır ama anne karnında olduğu her anı da değerlendirir. Hızla yağ depolamaya ve kilo almaya devam eder. Bu haftada günde 25-30 gr alır. Genelde erkek bebekler kız bebeklere göre daha fazla yağ depolarlar ve daha kilolu doğarlar.

38haftalik bebek kac gr olmali?​

38haftalik bebek kac gr olmali?
Bebeğiniz 38. haftaya geldiğinde artık ortalama bir karpuz büyüklüğüne ulaşmış durumdadır. Uzunluğuna bakıldığında yaklaşık olarak 47-51 cm’dir. Ağırlığı ise 3000-3100 gr civarlarındadır.

Doğuma yakın bebeğin hareketleri azalır mı?​

Önceden anne rahminde her türlü hareketi yapabilecek kadar yeri var iken, şimdilerde ise rahimde yalnızca kıpırdayacak kadar dönecek kadar yeri kalmış ve hareketleri gün gün azalmaya başlamıştır. Başı doğum kanalına yaklaştığında hareketleri tamamen kesilecektir.

37 haftalık hamileyim ne zaman dogum yaparım?​

 
37 hafta 6 günlük gebelik, tam olarak 8,5 aylık demektir. Bu süreçte bebeğinizin doğuma hazırlandığı son aylarda olduğunuzu söyleyebiliriz. 37 haftalık gebelikte bebeğinizin kilosunun yaklaşık olarak 2900-2950 gram, boyunun ise ortalama 48-49 cm uzunluğunda olması beklenir.

Gebeliğin 37. haftasında bebeğin doğum riski artmaya başlar ve sezaryen doğum yapacak olanlar için doğumun gerçekleşme olasılığı yüksektir. Bebeğin kilosu 37. haftada genellikle 3 kilo civarındadır. Bu dönemde bebeğiniz doğuma hazır hale gelmiş olabilir.

37 haftalık gebelikte annenin kasık ve bel ağrıları artabilir. Bebek anne karnında aşağıya doğru yerleştiği için anne daha rahat nefes alabilir. Bu dönemde bebek hareketleri daha net hissedilirken, yürüme zorluğu, uyuma güçlüğü ve sık idrara gitme gibi durumlar da görülebilir.

Gebeliğinizin 37. haftasında, normalde doğum için yaklaşık 3 hafta kadar bir süre kaldığı söylenebilir. Gebelik genellikle 40 haftada tamamlanır, ancak %10'luk bir kısım 42. haftaya kadar doğum başlatmayabilir. 38. haftadan itibaren her an doğum başlayabilir.

Bebeğinizin 37 haftalıkken doğum pozisyonunu almış olması beklenir. Bu dönemde bebeğin başı aşağıda ve pelvis bölgesine yerleşmiş durumda olabilir. Doğuma yakın bu pozisyon, doğum süreci için en uygun pozisyon olabilir.

Bebeğinizin doğuma yakın dönemde hareketleri azalabilir. Rahmin içindeki alanın azalmasıyla birlikte bebeğin hareketleri kısıtlanabilir ve doğuma yaklaştıkça bu hareketler daha da azalabilir. Bebeğin başı doğum kanalına yaklaştığında hareketleri tamamen kesilebilir.
 
Geri
Üst