AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

36 haftalik gebelikte bebek hareketleri nasil olmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.178
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

36 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıl olmalı?​

36 haftalık gebelikte bebek hareketleri değişir. Önceden anne karnında sürekli tekme atan sürekli kıpırdayan bebek 36 hafta olduğunda bebek, aniden hareket etmemeye ya da hareketleri azalmaya başlar. Bunun nedeni ise çocuk gelişimini tamamlamış ve anne rahmini tamamen kapatmıştır.

37 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıl olmalı?​

37 haftalık bebeklerin hareketleri şöyledir: 37 haftalık bebeğin kilosu bir önceki haftaya göre yaklaşık 200 gram artış göstermiştir. Bebek, ilk nefes hazırlığını yapıyordur ve ciğerlerine amniyon sıvısı çekip boşaltıyordur. Başparmağını emer, gözlerini kırpıştırır, bir yandan öbür yana kaykılır.

36 haftalık gebelikte nelere dikkat edilmeli?​

36 haftalık gebelikte nelere dikkat edilmeli?
36 haftalık gebelikte bebeğin boyu uzuyor. Cildinin alt kısmı, organlarının ve bazı kasların etrafı yağlanmaya devam ediyor. Anne karnında 36 haftalık bebekte sürfaktan üretimi devam ediyor olsa da akciğerleri büyük oranda gelişti. Ve eğer bu hafta doğarsa muhtemelen yardımsız nefes alabilecek durumda.

Bebek doğum kanalına girince hareketleri azalır mı?​

Bebek doğum kanalına girince hareketleri azalır mı?
Sık idrara çıkma isteği meydana gelebilir. Yalancı doğum kasılmaları artış gösterebilir. Bebeğinizin karnınızdaki hareketleri yavaşlayarak azalma gösterebilir.

Son haftalarda bebek hareketleri nasıl olmalı?​

Bebeğinizin yeri daraldığı için daha az hareket ediyor. Ama yine de içeride esneme hareketleri yaparken o minik ellerinin ve ayaklarının itme hareketlerini hissedebilirsiniz. Doğum hazırlığı için başıyla pelvise yerleşme hareketleri yapacağı için, alt bölgenizde ağrı ve acı hisleri yaşayabilirsiniz.

36 haftalık gebelikte sancı olur mu?​

– Hamileliğinizin 36. haftası civarlarında alt karın bölgesinde hafif kasılmalar yaşayabilirsiniz. Bu kasılmalara Braxton Hicks kasılmaları denmektedir ve bu dönemde yaşanması oldukça normaldir. Bunlar vücudunuzun doğuma hazırlandığını gösterdiği işaretlerdir.

Bebek doğum kanalına girince ne olur?​

Bebek doğum kanalına girince ne olur?
Doğum kanalına giren bebek karnın üst kısmında boşluk hissine yol açıyor. Bebeğin aşağı doğru inmesiyle akciğerlerdeki basınç azalıyor ve daha kolay nefes alınıp veriliyor. Vajinal akıntı miktarında artış oluyor. Mesane üzerindeki baskının artışıyla sık idrara çıkma ihtiyacı duyulabiliyor.

Bebeğin doğum kanalına inmesi için ne yapmalı?​

Bebeğin doğum kanalına inmesi için ne yapmalı?
Hamileliğin son aylarına gelindiğinde vücudu rahatlatacak ve kaslarınızı gevşetecek bazı hareketler yapmak, bebeğinizin aşağıya inişini de kolaylaştıracaktır. Özellikle dizleri iki tarafa geniş şekilde açarak oturmak veya karnınızın aşağıya doğru sarkmasını sağlayarak durmak, rahim ağzına baskıyı arttıracaktır.
 
Gebeliğin son haftalarında bebek hareketleri hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Bebeğin doğum kanalına ilerledikçe ve doğuma yaklaştıkça yaşanabilecek belirtilerle ilgili bilgiler sunulmuş. Ayrıca hamilelikte 36. haftada sancılar ve doğum kanalına girişin etkileri üzerinde durulmuş. Doğuma hazırlık aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiği ve bebeğin doğum kanalına inecek şekilde nasıl desteklenebileceği hakkında öneriler verilmiş. Hamilelik sürecinde anne adaylarının yaşayabileceği değişiklikler ve gebelikte bebek hareketleri konularında bilgilendirici bir metin olmuş. Eğer başka önerilere veya bilgilere ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst