AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

35 madde ne?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

35 madde ne?​

2547 sayılı Kanunun 35. maddesinde “… Öğretim elemanı yetiştirilmesi amacıyla üniversitelerin araştırma görevlisi kadroları, araştırma veya doktora çalışmaları yaptırmak üzere başka bir üniversiteye, Yükseköğretim Kurulunca geçici olarak tahsis edilebilir.
2547 sayılı Kanunun 50 d maddesi nedir?
2547 sayılı kanunun 50-d maddesi şu ifadeler yer alır: 50-d lisans üstü öğretim yapan öğrenciler, kendilerine tahsis edilebilecek burslardan yararlanabilecekleri gibi, her defasında bir yıl için olmak üzere araştırma görevlisi kadrosuna da atanabilirler.

Öğretim görevlisinin işine son verilebilir mi?​

YÖK’ün geçen yıl kaldırdığı Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında 33/a ile kadroları yapılan tüm araştırma görevlileri, son KHK’yla 50/d’ye geçirilerek güvenceleri ellerinden alındı. Buna göre, üniversite yönetimi 50/d maddesinden kadroya geçirilen öğretim görevlisini istediği zaman işten atabilir.
ÖYP de 35 madde nedir?
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 35’inci maddesi uyarınca, araştırma görev- lisi kadroları, yüksek lisans veya doktora çalışması yapmak üzere bir başka üniversite- ye tahsis edilebilmektedir. Gelişmekte olan üniversiteler bu sayede, ihtiyaç duydukları öğretim elemanlarını yetiştirebilmektedirler.
doktorasını bellirli şartlar altında bitirdikten sonra ölene kadar araştırma görevlisi olarak kalabilirler (ama doktoralarını bitirmek koşulu ile). üçüncü tip araştırma görevliliği ise başlığımızın da konusu olan maddeye göre atanması yapılan 50 d’li enstitü personelliğidir.
50 D sorunu ne demek?
50/d kadrolarının başlangıçtaki amacı, yetişmiş doktoralı öğretim elemanlarının bulundukları üniversitede göreve devam etmeleri yerine ülkede bölgeler arası bilimsel sirkülasyonu sağlamak adına bu doktoralı öğretim elemanlarının başka üniversitelerde görev almalarının sağlanmasıdır.

Kaç yıl araştırma görevlisi olarak kalabilir?​

2547 sayılı Kanun’un 33/a maddesi gereğince atanan araştırma görevlileri en çok 3 yıla kadar görev süreleri uzatılabilmektedir. Bu kadroyu kullanan araştırma görevlisinin öğrenci olma zorunluluğu bulunmadığından azami süre takibi söz konusu değildir.
Öğretim Üyesi kaç defa istifa edebilir?
Akademik Personel Kaç Kere İstifa Edebilir? Ayrıca akademik kadrolar için herhangi bir istifa sayısı yoktur. Bu konuda bir sınır belirlenmemiştir. Yani personel olarak görev alan kişiler, istifa etmenin ardından herhangi bir diğer devlet kadrosuna girebilir ve hemen göreve başlayabilmektedir.

Araştırma görevlisi devlet memuru mu?​

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 50/d maddesi kapsamında araştırma görevlisi olarak çalışmakta olan ilgililerin ancak kendi istekleri ile görevden çekilmeleri ve azami adaylık süresi kadar Üniversite görev yapmış olmaları şartıyla, 657 sayılı Kanunun 92 nci …
ÖYP ile Atanma kalktı mı?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 22 Eylül 2015 tarihli basın açıklamasında ÖYP’nin kaldırılma sebebi olarak; “Merkezi yönetim bütçe kanunu ile tahsis edilen atama izinlerinin üniversiteler tarafından kullanılmak istenmediği, YÖK’ün her yıl bu kadroları tahsis etmek durumu olduğundan bu konunun üniversitelere …
 
Geri
Üst